Craiova: 10.000 de euro pentru tinerii care vor să înceapă o afacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii de până în 35 de ani care vor să înceapă o afacere şi nu au mai fost asociaţi sau acţionari la vreo firmă pot lua 10.000 de euro de la stat, în cadrul unui program guvernamental aprobat săptămâna aceasta de Guvern.

Tinerii trebuie să aibă un plan bun de afaceri cu care vor aplica online, pentru a putea obţine un punctaj cât mai mare. Finanţarea alocată programului permite acordarea banilor către 1.100 de microîntreprinderi, potrivit comunicatului de presă remis astăzi de Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) Craiova.
 
„Dintre facilităţile oferite prin Program menţionăm acordarea de alocaţii financiare nerambursabile reprezentând cel mult 50% din valoarea proiectului de investiţii, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 10.000 euro. Se vor acorda garanţii de stat până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, pentru creditele contractate de beneficiari în vederea realizării planurilor de afaceri, dar nu mai mult de echivalentul în lei a 80.000 euro, prin intermediul Fondului Naţional de  Garantare al Creditelor pentru IMM”, se arată în comunicat.

O altă facilitate de sprijinire a tânărului întreprinzător adoptată prin acest OUG este aceea potrivit căreia cheltuielile de asigurări sociale datorate de angajatori sunt scutite pentru veniturile a cel mult 4 salariaţi - dar nu mai mult de echivalentul salariului mediu brut pe economie din anul anterior pentru fiecare salariat.
Condiţiile de eligibilitate fac referire la microîntreprindere care poate fi înfiinţată de un întreprinzător debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 întreprinzători debutanţi asociaţi. Microîntreprinderea trebuie să aibă în obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activităţi CAEN, cu excepţia următoarelor activităţi: intermedieri financiare şi asigurări; tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, plante şi substanţe aflate sub control naţional, precum şi activităţile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat.

Tinerii interesaţi de mai multe detalii trebuie să contacteze OTIMMC Craiova, str Ştefan cel Mare, nr 12, tel: 0251.415.223, 0251/510.785; Tel/Fax: 0251/510.785, e-mail: oficiucraiova@aippimm.ro, www.aippimm.ro.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite