Compania Softronic care a pus pe roţi trenul SF a anunţat că preţurile biletelor de tren vor fi mai mari în medie cu 15%. Majorarea, din 10 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul biletelor va fi majorat în medie cu 15%
Preţul biletelor va fi majorat în medie cu 15%

Softronic din Craiova, singurul producător de rame şi locomotive electrice din Europa de Sud-Est, care a pus pe roţi trenul SF Hyperion, a anunţat că preţurile biletelor vor fi majorate în medie cu 15% de la data de 10 decembrie 2017.

Reprezentanţii Companiei Softronic au precizat că biletele de tren vor fi mai mari în medie cu 15%, iar majorarea intră în vigoare de la 10 decembrie 2017. „Din cauza: (a) reducerii constante în ultimii ani a compensaţiei acordate de Ministerul Transporturilor respectiv, în prezent, de Autoritatea pentru Reformă Feroviară operatorilor feroviari pentru transportul de călători şi care, urmare a rectificării bugetare din septembrie 2017, a fost redusă din nou pentru 2017 cu 10% fără ca această reducere să fie compensată la rectificarea bugetară din noiembrie , (b) plăţii cu mari întârzieri a acestor compensaţii, precum şi decontării de asemenea cu mari întârzieri a facilităţilor de călătorie acordate prin lege diverselor categorii de călători (studenţi, elevi, pensionari etc.) şi (c) creşterii cheltuielilor cu salariile angajaţilor, determinate de nevoia de retenţie a acestora în condiţiile majorării repetate a salariului minim garantat în plată şi a salariilor la operatorul feroviar de stat, toate acestea ducânde la o deteriorare constantă a rezultatelor noastre financiare, suntem nevoiţi să luăm măsura dureroasă de majorare a tarifelor noastre pentru transportul de călători cu trenuri Interregio”, se arată în comunicatul Softrans.

Trenul electric Hyperion este dotat cu wifi integrat şi scaune ergonomice. Este prevăzut cu senzori care monitorizează aerul din vagoane: cantitatea de dioxid de carbon emanată de pasageri, temparatura optimă şi umiditatea

Trenul electric Hyperion ajunge de la Craiova la Bucureşti în trei ore, iar din Bucureşti la Braşov în două ore şi jumătate. Preţul unei călătorii de la Craiova la Bucureşti este de 40 de lei, iar de la Bucureşti la Braşov este 30 de lei. Începând cu data de 10 decembrie va fi majorat în medie cu 15%.

În cazul CFR Călători cel mai rapid tren (IRN 10641) parcurge distanţa Bucureşti-Braşon în două ore şi 20 de minute, însă preţul unei călătorii este de 48,6 lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite