Comisarul-şef de la Penitenciarul Craiova, condamnat la închisoare pentru luare de mită. Cerea bani pentru angajări în sistem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarul-şef a fost condamnat la închisoare de Tribunalul Dolj
Comisarul-şef a fost condamnat la închisoare de Tribunalul Dolj

Marian Şerban, comisar-şef la Penitenciarul Craiova, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi una de înşelăciune. Bărbatul este acuzat că a primit bani pentru a aranja trei angajări în sistem.

Comisarul-şef din cadrul Penitenciarului Craiova a fost trimis în judecată pe data de 10 octombrie 2017, iar magistraţii Tribunalului Dolj l-au condamnat pe 28 ianuarie la trei ani şi şase luni de închisoare pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă şi una de înşelăciune.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au stabilit că inculpatul în perioada august 2016 - mai 2017 i-a pretins unui bărbat suma de 5.000 de euro. Comisarului-şef  Marian Şerban i-a promis acestuia în schimbul banilor că îi va obţine un post de şofer în cadrul Penitenciarului Craiova.

Anchetatorii au pus imediat la cale un flagrant, iar, comisarul şef Marian Şerban a fost prins imediat după ce a primit de la un denunţător suma de 1000 de euro. Banii au fost găsiţi în maşina personală a inculpatului.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj  au reuşit să mai identifice alte două persoane de la care comisaul şef din cadrul Penitenciarului Craiova a primit bani.

Magistraţii Tribunalului Dolj au decis să confişte de la comisarul-şef de la Penitenciarul Craiova suma de 9000 de euro. Instanţa  i s-a pus sechestru pe un imobil aflat pe strada Elena Farago din Craiova pentru a putea acoperi cheltuielile pe care trebuie să le plătească. Sentinţa dată pe data de 28 ianuarie nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
 

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite