Comercianţii care scot ilegal la vânzare materiale pirotehnice riscă să fie condamnaţi la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii stau cu ochii  pe comercianţii de pocnitori şi petarde ca pe butelie. Până pe data de 9 ianuarie, spun ei, vor da târcoale pieţelor şi magazinelor unde se comercializează astfel de obiecte pirotehnice.

Oamenii legii au declarat că doar comercianţii care au autorizaţie pot vine materiale pirotehnice. Cei care sunt prinşi, risă dosar penal. „În perioada următoarea, poliţiştii doljeni vor organiza o amplă acţiune pe linia prevenirii evenimentelor negative generate de folosirea necorespunzătoare sau folosirea neautorizată de către persoanele fizice a materialelor sau echipamentelor pirotehnice”, a declarat Alin Apostol, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Comercianţii de pocnitori şi petarde care vor fi prinşi pe picior greşit pot fi pedepsiţi cu închisoare de la trei luni la un an. Anul trecut cezi de persoane au fost rănite cu petarde. „Leziunile oculare se pot solda cu pierderea vederii şi chiar a globului ocular de către victimă”, a precizat Cristiana Geormăneanu, medic SMURD.

Mii de obiecte pirotehnice au fost confiscate anul trecut de jandarmi. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite