Cod portocaliu de inundaţii pentru judeţul Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doljul sub avertizare de cod portocaliu Foto:Arhiva
Doljul sub avertizare de cod portocaliu Foto:Arhiva

Hidrologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru judeţul Dolj. Aceasta este valabilă de joi seara de la ora 03.00, până vineri la ora 06.00.

Codul portocaliu de inundaţii va intra în vigoare, de joi, ora 03.00, şi râurile din bazinele hidrografice Bistra, Cerna (judeţele Caraş-Severin şi Gorj), Drincea, Desnăţui (judeţele Mehedinţi şi Dolj), afluenţii Jiului din judeţele Gorj, Mehedinţi şi Dolj, afluenţii Oltului mijlociu şi inferior din judeţele Vâlcea, Gorj, Dolj, Olt şi Argeş, bazinele superioare ale Argeşului şi Dâmboviţei (judeţele Argeş şi Dâmboviţa).

Hidrologii au emis astăzi şi o avertizare de cod galben, valabilă de miercuri până vineri, la ora 14.00, pe râurile din bazinele hidrografice Jiu superior, Gilort şi Jiu pe sector aval Răcari (judeţele Gorj şi Dolj), afluenţii Oltului (judeţele Gorj, Vălcea şi Olt), Teleorman, în aval Tătărăştii de Sus şi Neajlov aval Vadu Lat (judeţele Teleorman şi Giurgiu).

Zeci de gospodării din satul Motoci din judeţul Dolj au fost inundate în urmă cu trei zile din cauza ploilor.

Sorin Răducan, prefectul judeţului Dolj, a declarat că va emite un ordin  prin care să se constituie o comisie de evaluare din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, care să se deplaseze în zonele afectate de inundaţii şi să facă un bilanţ.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite