Cine sunt candidaţii care se luptă pe Colegiul 1 Senat şi Colegiul 7 Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cursa pentru alegerile parlamentare de la 9 decembrie a intrat în linie dreaptă. Este ultima săptămână a campaniei electorale, iar politicienii se pregătesc să încheie calendarul acţiunilor.

Pe Colegiul 1 Senat Craiova, se luptă trei candidaţi: Antonie Solomon din partea PP-DD, Mărinică Dincă din partea ARD şi Cristiana Anghel din parte USL, profesoara de la Caracal devenită celebră după ce a intrat în greva foamei câteva săptămâni. 

Antonie Solomon este cel mai conoscut candidat pe acest colegiu. Timp de opt ani a fost primarul Craiovei. În luna iunie a pierdut alegerile în faţa lui Lia Olguţa Vasilescu. Solomon a câştigat în anul 2004 fotoliul de edil din partea PSD, iar la alegerile locale din anul 2008 a candidat din partea PDL şi a fost ales din primul tur. În anul 2012 a trecut la UNPR, iar  acum vrea să câştige alegerile parlamentar din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu.

Arestat pentru mită

Antonie Solomon, candidatul pe Colegiul 1 Senat Craiova, a fost arestat în anul 2010 pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. Omul de afaceri Cornel Penescu l-a acuzat pe fostul edil al oraşului că i-a cerut mită 50.000 de euro pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova. 

Dosarul lui Antonie Solomon se află pe rol la Tribunalul Galaţi.

Contracandidatul lui Antonie Solomn este fostul viceprimar al Craiovei. Mărinicp Dincă are 34 de ani şi este preşedintelel filialei PDL Craiova. Dincă a candidat şi la alegerile locale din acest an la Primăria Craiova, însă a obţinut doar 6% din voturi.  

Pe Colegiul 1 Senat a fost anunţat iniţial  Iulian Bucur, preşedintele PC Dolj, însă a fost schimbat pe ultima sută de metri cu profesoara Cristiana Anghel.

Pe colegiul 7 Calafat Camera Deputaţilor îşi dispută lupta actualul parlamentar Mihai Voicu, Constantin Iancu de la PP-DD  şi Cornel Popa de la ARD.. Potrivit declaraţiei sale de avere Miahi Voicu are un apartament şi o casă de locuit ambele în Bucureşti.

Contracandidatul lui Mihai Voicu este Constantin Iancu de la PP-DD. Iancu are 48 de ani este unul dintre cei mai importanţi fermieri din Dolj. Din anul 2005  este Preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli din judeţul Dolj „Am decis să candidez pentru un loc în Parlamentul României din Partea Partidului Poporului Dan Diaconescu pentru a elabora legi pentru oameni. Consider că am aptitudinile, puterea, priceperea şi, mai ales dorinţa să îmbunătăţesc condiţiile de trai ale cetăţenilor din mediul rural şi urban. Sunt convins că voi reuşi să fac ceva pentru dezvoltarea agriculturii din România“.  

În noiembrie 2008, Constantin Iancu a candidat şi pentru un post de senator în Colegiul 4 Băileşti-Calafat, unde deşi a obţinut cele mai multe voturi, mandatul de parlamentar a fost câştigat la redistribuire de preşedintele PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea. 

Cornel Popa este candidatul ARD pe Colegiul 7 Calafat. A mai candidat la alegerile parlamentare şi în anul 2008, tot pe listele PD-L, însă pe actualul colegiu al lui Claudiu Manda. 

Cornel Popa a mai obţinut atunci un scor electoral de 18,82%. Candidatul ARD  a fost director la ANIF şi la Direcţia Agricolă Dolj. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite