Cea mai ieftină soluţie pentru curăţenie. Ce „minuni“ poate face bicarbonatul de sodiu în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu poate fi ingredientul minune din bucătăria ta. Combinat cu oţetul alb, bicarbonatul poate înlocui cu succes detergenţii clasici.

Bicarbonatul de sodiu este o substanţă alcalină ce poate dizolva şi murdăria de pe o mulţime de suprafeţe, poate scoate şi mirosul neplăcut din frigider, dar poate elimina şi petele de grăsime. Bicarbonatul este esenţial pentru unele preparate culinare, poate fi folosit şi în tratamentele de înfrumuseţare, dar este utilizat cu succes şi atunci când vrei să faci curăţenie. Iată câteva exemple:

Mirosul din frigider

Dacă punem în frigider bicarbonat de sodiu, pe o farfurie sau într-un bol mic, vom observa că mirosurile neplăcute vor fi absorbite. Trebuie doar să schimbăm vasul din când în când (o dată la 2-3 luni).

Soluţie universală de curăţare

O soluţie universală de curăţare o poţi obţine dacă amesteci o lingură de bicarbonat de sodiu cu una de suc de lămâie şi cu o jumătate de ceaşcă de apă fierbinte. Amestecul se va pune într-un recipient cu pulverizator şi se va agita de fiecare dată, înainte de folosire.

Soluţie pentru curăţat baia

Pentru curăţat baia, putem pune pe o lavetă umedă puţin bicarbonat de sodiu şi oţet alb. Soluţia curăţă foarte bine atât bateria cât şi faianţa. Pentru înlăturarea săpunului de pe bateriile din baie, umplem o cană cu bicarbonat şi adaugăm atâta oţet cât să se formeze o pastă. Aceasta se aplică pe zonele acoperite cu pelicula de săpun şi lasă să acţioneze 5 minute. Ulterior, se freacă bine cu un burete, se clăteşte cu apă amestecată cu oţet şi apoi se şterge cu o cârpă uscată. Pasta poate fi folosită pentru curăţarea tuturor obiectelor din inox, fără a le zgâria.

Curăţarea cuptorului

Dacă vrem un cuptor curat, trebuie să punem din abundenta bicarbonat de sodiu pe suprafeţele murdare. Adaugăm apa cu ajutorul unui pulverizator. Lăsăm să acţioneze peste noapte. A doua zi, ştergem resturile cu o cârpă sau lavetă. 

Scoate petele de grăsime

Bicarbonatul de sodiu ne poate ajută şi să scoatem petele de ulei şi de grăsime vărsate pe podea, parchet sau afară, pe alee. Punem bicarbonat de sodiu pe pată si frecăm cu o perie umedă.

CraiovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite