BAC 2014, sesiunea de toamnă. Peste 2000 de elevi din Dolj, înscrişi la a doua sesiune a examenului de bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astăzi începe ce-a de-a doua sesiune de toamnă a examenului de bacalaureat
Astăzi începe ce-a de-a doua sesiune de toamnă a examenului de bacalaureat

Ce-a de-a doua sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat va începe astăzi cu astăzi cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Centrele de examen anul acesta sunt în Craiova, la Colegiul Naţional „Gheorghe Chiţu“, Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi “, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul  „Ştefan Odobleja“, Liceul „Traian Vuia“, Liceul „Matei Basarab“. 2500 de elevi din Dolj s-au înscris la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă. 

CALENDAR SESIUNE TOAMNĂ BAC 2014

Sesiunea de toamnă se desfăşoară în perioada 18 august- 4 septembrie. Prima probă la examenul de BAC2014 va avea loc în perioada 18 - 19 august. Elevilor le vor fi testate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română. În data de 18 - 19 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Pe data de 19-20 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Competenţele digitale vor avea loc pe data de  21-22 august. Probele scrise vor începe pe data de 25 august, iar primul examen va fi la limba şi literature română.

Elevii vor susţine pe data de 26 august proba scrisă la limba şi literature maternă, iar în 27 va avea loc proba obligatorie a profilului. Adolescenţii vor susţine pe data de 29 august proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele la examenul de BAC2014 vor fi afişate în data de 1 septembrie. Elevii vor putea depune contestaţii, iar notele finale vor fi afişate în data de 4 septembrie.

Pentru sesiunea din vară în judeţul Dolj s-au înscris 5643 de elevi la examenul de BAC, însă doar  2810 au promovat. La Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti din Craiova rata de promovabilitate  este de 100%, la  Colegiul Naţional  Carol I Craiova rata de promovabilitate este de 97,77%, iar la Colegiul Caţional Elena Cuza Craiova de 95,52%.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de bacalaureat dacă indeplinesc, urmatoarele condiţii:

- au susţinut probele de evaluare a competenţelor, la care rezultatele nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis-respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă

- au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea

- au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise

Mai citeşte şi:

REZULTATE BAC 2014 DOLJ. Mediile finale de la Bacalaureat 2014 au fost publicate pe EDU.RO

REZULTATE  BACALAUREAT 2014. Judeţul Dolj are 12 elevi de 10

REZULTATE BAC 2014 DOLJ. 55,15% dintre absolvenţii de clasa a-XII-a au promovat Bacalaureatul în Dolj

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite