Anchetatori reaudiați în dosarul Caracal. Polițiști și procurori acuzați de abuz în serviciu, verificați de colegii de la Craiova

0
Publicat:

Ancheta în dosarul Caracal pentru cei care au participat la căutarea Alexandrei Măceșanu a ajuns la Craiova, deoarece Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie s-a desființat.

Procurorul Cristian Popescu din Caracal la audierile de la SIJ FOTO / arhivă Adevărul
Procurorul Cristian Popescu din Caracal la audierile de la SIJ FOTO / arhivă Adevărul

În anul 2019, Secția specială s-a autosesizat în cazul tragediei de la Caracal și a deschis o anchetă pentru abuz în serviciu în ceea ce-i privește pe polițiștii și procurorul care au încercat să o găsească pe Alexandra Măceșanu după ce aceasta a reușit să sune la 112 chiar din casa celui care o răpise. Deși adolescenta a oferit numeroase indicii pentru a putea fi găsită, anchetatorii nu au fost capabili să-i localizeze telefonul.

Mai mult decât atât, procurorul de la Parchetul Caracal, Cristian Popescu, cel care a preluat dosarul de dispariție, nu a permis accesul în casa lui Gheorghe Dincă până a doua zi, la ora 6.00, deși erau indicii că fata se poate afla în acel loc.

Reaudiat de procurorii de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova va fi și procurorul DIICOT Liviu Vasilescu, cel s-a alăturat anchetei chiar din ziua în care Alexandra a sunat la 112, invocând „modus operandi“ şi făcând, astfel, legătura între dispariţia Luizei Melencu, pe care o investiga de câteva luni, şi dispariţia Alexandrei. Vasilescu este cel despre care surse oficiale au spus la vremea respectivă că a oferit echipei de căutare a Alexandrei o fotografie a maşinii lui Gheorghe Dincă, pe care o avea la dosarul Luizei.

Audierile de la Craiova durează timp de trei zile. 

Trei dintre polițiști au fost citați pentru ziua de marți, 8 noiembrie. Urmează ca miercuri și joi să ajungă în fața procurorilor craioveni și ceilalți polițiști din Olt, dar şi cei doi procurori.

Gheorghe Dincă a fost condamnat de Tribunalul Olt la 30 de ani de închisoare pentru trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre (prin incendiere). Complicele său, Fane Risipiţeanu, acuzat de viol, a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Sentințele nu sunt definitive.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite