Bunicul Luizei Melencu, victima lui Dincă, în așteptarea sentinței: „Merită scaunul electric”

0
Publicat:

Bunicii Luizei Melencu, prima victimă a lui Dincă, și avocatul familiei Măceșanu au așteptat zadarnic până la ora 16,00 ca Tribunalul Olt să pronunțe sentința în cazul Dincă.

Bunicii Luizei Melencu, prima victimă a lui Gheorghe Dincă, asteptând sentința FOTO: A.M.
Bunicii Luizei Melencu, prima victimă a lui Gheorghe Dincă, asteptând sentința FOTO: A.M.

23 septembrie a fost ziua anunțată pentru pronunțarea sentinței în cazul crimelor de la Caracal, după alte trei amânări. Pentru rudele celor două victime a fost ziua cea mai lungă. La ora stabilită, Elena și Stelian Iordache, bunicii Luizei Melencu (prima victimă a „criminalului din Caracal”), dar și avocatul părinților Alexandrei Măceșanu (cea de-a doua victimă) au așteptat în speranța că vor da ochii cu judecătoarea.

Au aflat că pronunțarea nu se va face în mod public, în sală, ci minuta va fi afișată pe portalul Tribunalului Olt. Pronunțarea s-a amânat însă de la ora 9,00 pentru ora 14,00, însă nici acest termen nu a fost respectat.

În jurul orei 16,00, mai întâi avocatul familiei Măceșanu, Aurel Moldovan și ulterior și bunicii Luizei Melencu au pornit spre casă, fără să fi aflat pedeapsa pentru bărbatul care inițial a recunoscut că le-ar fi omorât pe cele două fete, însă ulterior s-a răzgândit și a negat cea mai gravă dintre acuzații. 

„Crimele nu există în realitate. Aici este vorba de trafic internațional de persoane”

Este sfidător față de părțile civile și de noi, cetățenii acestei țări, stăm de atâtea timp cu sufletul la gură să știm exact dacă Dincă va fi condamnat, dacă actul constatator de deces va fi anulat. Nu ne-ar fi de mirare și n-ar trebui să vă surprindă ca la ora 19,00 să rămână în pronunțare. Adică ar fi cireașa de pe tort, să zic așa. Pentru că doamna judecător trebuia până la ora 9,00 să-și fi făcut temele, să fi afișat soluția. Nu înțeleg de ce această atitudine, de ce nu coboară în sala de judecată, acolo unde s-au dezbătut toate actele procedurale, să vină să ne prezinte hotărârea dată”, a declarat avocatul Aurel Moldovan. Acesta a mai spus că în cazul în care Dincă va fi condamnat pentru omor va face apel.

„Atunci voi face apel împotriva acestei sentințe ca fiind nelegală și netemeinică, având în vedere probele înregistrate în cauză din care rezultă că Gheorghe Dincă nu este autorul celor două crime, ele nu există în realitate. Aici este vorba de un trafic internațional de persoane, profanare de cadavre și morminte și lipsire de libertate. Eu, personal, cred că fetele trăiesc, pentru că ele au fost traficate și nimeni nu vrea să omoare două tinere care pot să producă bani, pentru că despre asta vorbim”, a mai spus avocatul.

Bunicul Luizei, Stelian Iordache, a declarat de asemenea că faptul că judecătoarea nu a pronunțat sentința la ora stabilită la termenul anterior este o sfidare.

„Încă o dată a dat dovadă Justiția că a clacat. Justiția are foarte multe lacune, și în special în dosarul Caracal. În acest dosar s-au făcut multe greșeli intenționate. Noi pur și simplu în toată această perioadă de timp ne-am judecat nu cu Dincă, ci cu instituțiile statului”, a spus bunicul.

Cât despre pedeapsa pe care urmează să o primească bărbatul din Caracal acuzat de trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre, Stelian Iordache a spus: „Poate să-i dea și 20, 30, 50 de ani, pe mine efectiv nu mă interesează. În toată această perioadă de timp pur și simplu noi n-am aflat nimic despre ce s-a întâmplat în realitate cu cele două fete. (...) Fetele trăiesc, pur și simplu când am intrat în acea curte mi-am dat seama că elita, cum se zice, a Bucureștiului, ne minte și ne sfidează pe față”, a mai spus bărbatul.

Cât despre pedeapsa pe care bărbatul judecat pentru omor ar merita-o, bunicul primei victime a fost categoric: „Scaunul electric sau injecția letală”, a spus Stelian Iordache.

Sentința în cazul crimelor de la Caracal nu a fost pronunțată nici până aproape de ora 18,00.

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri