Ziua Recoltei la Aliman: începe culesul viei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oaspeții au fost invitați în podgorie
Oaspeții au fost invitați în podgorie

Sute de oameni s-au adunat ieri la Aliman ca să sărbătorească, în stil tradițional dobrogean, Ziua Recoltei la cea mai tânără podgorie din județ. Printre invitați s-au numărat ambasadorul Israelului la București dar și prinţul Şerban Dimitrie Sturdza.

Podgoria unde a fost organizată sărbătoarea se întinde pe 80 de hectare și se află la cea de-a doua recoltă. Culesul strugurilor va începe astăzi însă înainte de a trece la recoltare, proprietarii și-au dorit să sărbătorească recolta cu o petrecere cu bucate dobrogene și stropită din belșug cu vin preparat din recolta anterioară.

”Nu intenționăm să ne extidem podgoria. Planul nostru este să fabricăm calitativ nu cantitativ”, a afirmat Ghenadie Bobeică, administratorul firmei care deține podgoria.


Ziua Recoltei a fost sărbătorită în aer liber, chiar lângă podgorie, în prezența oaspețilot. Printre ei s-a numărat Dan Ben-Eliezer,  ambasadorul Israelului la București și prinţii Şerban Dimitrie Sturdza și Michel de Laufenburg.


Oaspeții au ascultat melodii din folclorul dobrogean și s-au delectat cu un spectacol susținut de un ansamblu folcloric, bucatele fiind servite la mese de tinere purtând costume naționale din Dobrogea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite