Zeci de refugiaţi ucraineni au fost cazaţi în hotelurile din sudul litoralului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Refugiaţi cazaţi în sudul litoralului foto: Primăria Mangalia
Refugiaţi cazaţi în sudul litoralului foto: Primăria Mangalia

Comunitatea din Mangalia s-a organizat astfel încât zeci de refugiaţi, care fug din calea războiului din Ucraina, să poată fi primiţi în hotelurile din sudul litoralului.

În hotelurile din staţiunile Mangaliei au fost cazate câteva zeci de persoane cărora li se oferă mese calde, medicamente şi alte obiecte de strictă necesitate.

Primăria Mangalia, împreună cu agenţi economici din turism şi bisericile din localitate acordă sprijin cetăţenilor ucraineni. Îndeosebi copii orfani, persoane vârstnice şi mame cu copii, beneficiază de suportul autorităţilor.

„În prezent, avem în unităţile noastre de cazare, bătrâni, mame cu copii, dar şi copii orfani, care au reuşit să se salveze din calea bombardamentelor. Cel mai greu este pentru copiii care nu mai au părinţi şi facem tot ce putem să le asigurăm confortul de care au nevoie pentru a le diminua suferinţa”, spune Radu Cristian, primarul oraşului.

La începutul săptămânii, edilul anunţa că a discutat cu oamenii de afaceri din staţiunile care aparţin de Mangalia şi aceştia şi-au arătat disponibilitatea de a deschide hotelurile pentru primirea refugiaţilor. Mangalia are capacitatea de a primi până la 1.000 de ucraineni, spunea Radu Cristian. 

Vă recomandăm şi: 

Cei opt militari care şi-au pierdut viaţa în accidentele aviatice din judeţul Constanţa au fost înaintaţi în grad, post-mortem

Ce sunt scafandrii salvatori. De ce au fost ei folosiţi în misiunea de căutare a avionului MiG-21 LanceR

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite