Vremea se schimbă radical pe litoral. Mesaj Ro-Alert, inundaţii şi evenimente suspendate UPDATE

0
0
Litoral foto: Călin Gavrilaş
Litoral foto: Călin Gavrilaş

ISU Constanţa a transmis în după-amiaza zilei de luni, 15 august, un mesaj Ro-Alert. Oamenii sunt sfătuiţi să evite deplasările. În municipiul Constanţa, mai multe străzi au fost inundate.

UPDATE ora 17.50 Primăria municipiului Constanţa anunţă că a anulat, din cauza vremii, Concertul „Ave Maria” susţinut de Corul Madrigal Ion Constantin, programat în seara zilei de luni, 15 august. „Vom reveni cu veşti despre ce soluţii vom identifica pentru ca toţi cei care îşi doreau să participe la acest concert să-l poată viziona”, transmite Primăria. 

Totodată, şi spectacolul de artificii a fost amânat pentru seara zilei de marţi, 16 august, între orele 22.00-23.00.

UPDATE ora 17.45 În urma ploilor abundente ce au depăşit cu mult debitele de preluare ale sistemului de canalizare de la nivelul municipiului Constanţa, într-un interval scurt de timp, la dispeceratul RAJA SA s-au înregistrat 28 de reclamaţii. Cele mai multe au venit din zona Delfinariu – Piaţa Chiliei, de pe străzile Tabla Buţii, Chiliei, Căiuţi. Câteva sesizări sunt şi din zona Peninsulară – Piaţa Ovidiu.

„În prezent, la nivelul municipiului Constanţa, sunt constituite şapte echipe de intervenţie, iar la nivelul judeţului alte 6, dotate cu wome, vidanje şi pompe de mare putere, care acţionează pentru remedierea tuturor solicitărilor primite la dispeceratul societăţii, dar şi pentru degajarea carosabilului în zonele predispuse la inundaţii: Dacia, Delfinariu, Bdul Mamaia, asigurând permanenţa în toată această perioadă”, transmite RAJA.

La nivelul judeţului Constanţa, s-au primit reclamaţii din localităţile Tuzla şi Lumina, echipele intervenind şi în aceste zone.  

„Facem un apel către toţi abonaţii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pentru remedierea acestor situaţii într-un timp cât mai scurt, să sesizeze toate avariile apărute la dispeceratul societăţii la numărul de telefon 0241.924”, adaugă reprezentanţii RAJA.

Ştirea inţială:

ISU Constanţa a transmis în după-amiaza zilei de luni, 15 august, un mesaj Ro-Alert. 

„Avertizare meteo: vijelie puternică, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torenţiale care vor cumula local 40 de litri/metru pătrat”, se arată în mesajul transmis de ISU. 

Avertizarea este valabilă în intervalul orar 15.50 - 16.30 al zilei de luni, 15 august. 

Sunt vizate localităţile Corbu, Năvodari, Constanţa, Agigea, Lumina, Ovidiu, Săcele, Eforie şi Mihail Kogălniceanu.

„Evitaţi deplasările şi luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie”, adaugă cei de la ISU. 

mesaj ro alert litoral

Vă recomandăm şi: 

Slujba oficiată de ÎPS Teodosie în Portul Militar, oprită brusc. „Îi compătimesc. Vor răspunde în faţa lui Dumnezeu“ VIDEO

Ziua Marinei Române. Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, prezenţi în Portul Militar Constanţa VIDEO UPDATE

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite