VIDEO Statistica actuală COVID-19 la Constanţa. Mii de oameni în izolare la domiciliu, doi vindecaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Facebook Asociaţia Dăruieşte Aripi
Sursa Facebook Asociaţia Dăruieşte Aripi

O serie de constănţeni au fost amendaţi pentru că n-au respectat regulile Ordonanţei militare care impune restricţii privind deplasările pe timp de coronavirus.

Prefectura Constanţa a transmis că instituţiile de control fac zilnic acţiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu / carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr.1, au fost acordate 22 de sancţiuni contravenţionale (17 avertismente şi 5 amenzi), în cuantum de 3.050 lei, aplicate de poliţiştii şi jandarmii constănţeni.

În ultimele 24 de ore, 1.100 de persoane aflate în izolare la domiciliu au fost verificate de oamenii legii. Pentru această acţiune, au fost angrenaţi 490 de agenţi din cadrul IPJ Constanţa, poliţişti ai Gărzii de Coastă, jandarmi din IJJ Constanţa, respectiv Gruparea Mobilă Tomis Constanţa şi poliţişti locali constănţeni.

„Important de menţionat este că persoanele care nu respectă regimul de izolare la domiciliu vor fi trimise, automat, în carantină instituţionalizată pentru 14 zile. De asemenea, persoanele care nu respectă termenii impuşi de carantinare, vor fi replasate în acest regim pentru încă 14 zile“, precizează prefectul George Niculescu.

Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce, pe lângă amenzi contravenţionale, şi pedepse cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani. De când a fost decretată starea de urgenţă, poliţiştii constănţeni au verificat 170 de societăţi comerciale şi Persoane Fizice Autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanţei militare emise.

În ceea ce priveşte situaţia actualizată privind COVID-19, la nivelul judeţului Constanţa, bilanţul este următorul: 361 de persoane carantinate, respectiv 4.763 de persoane aflate în izolare la domiciliu. Alte cifre: persoane ieşite din izolare - 280, paturi dispinibile în centrele de carantinare - 2551 (ocupate - 361, libere - 2190), pacienţi confirmaţi - 34, vindecaţi - 2, internaţi - 34, dintre care 3 de la Tulcea, carantinaţi - 361, izolaţi - 4120. Primul pacient vindecat este o tânără de 29 ani şi al doilea este un bărbat de 31 ani. 

„Facem apel către toţi locuitorii judeţului Constanţa să respecte TOATE prevederile Ordonanţei Militare emise pe data de 21 martie. Evitaţi ieşirile nejustificate din casă, rezumaţi-vă doar la deplasările în interes de serviciu sau de maximă necesitate! Nu uitaţi să păstraţi distanţa faţă de celelalte persoane şi să respectaţi toate recomandările de igienă reiterate de către specialişti!“, roagă prefectul Niculescu. 

Tot luni, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acţiunii, avizat de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităţilor sanitare publice şi private.

„Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervenţiile chirurgicale şi alte tratamente şi investigaţii medicale spitaliceşti, care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultaţiile programate şi programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice şi private. În termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, se externează toţi pacienţii care nu reprezintă urgenţe şi care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital. Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului şi a permanenţei personalului, prin introducerea activităţii medicale în regim de ture şi gărzi, fără afectarea salarizării personalului“, specifică Grupul pentru Comunicare Strategică.

Pe aceeaşi temă: 

Al treilea avion cu români din Italia va ateriza la Constanţa. Toţi vor fi duşi în carantină la Techirghiol

UPDATE Carantinaţii de la Flora au nevoie de cumpărături. O echipă de voluntari a plecat să le facă piaţa

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite