UPDATE Carantinaţii de la Flora au nevoie de cumpărături. O echipă de voluntari a plecat să le facă piaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Români din Italia, în carantină în Mamaia Sursa Facebook Europa Press Ro
Români din Italia, în carantină în Mamaia Sursa Facebook Europa Press Ro

Sutele de români aflaţi în carantină în Mamaia au nevoie de cumpărături non alimentare, pe care nu are cine să le facă, astfel că o serie de voluntari s-au oferit pentru acest serviciu.

UPDATE Cosmin Bârzan a revenit cu informaţii despre situaţia de la Hotel Flora, pe grupul Voluntar pentru Constanţa - COVID 19: „M-am întâlnit acolo cu Cristina Moldovanu (din partea hotelului) şi cu reprezentanţii de la Crucea Roşie, care fuseseră şi ei sunaţi tot pentru cumpărături. Sunt unii oameni care doresc fructe, alţii au pus pe lista biscuiţi, pastă de dinţi, seminţe, covrigei :) Chiar şi ţigări. De toate pentru toţi. Unii au cârd bancar (în euro), alţii au bani numerar -- tot euro. Problema legată de cei care au numerar este că jandarmii nu permit manipularea de bancnote, ca să împiedice răspândirea virusului. Prin urmare, cumpărături pentru aceştia NU se pot face. Pentru cei cu card rămâne varianta comenzilor online sau prin aplicaţii gen Glovo sau Bringo. Aşadar, legat de Flora, deocamdată rămânem în stând-by. Vă ţin la curent!“ 

Sute de români sunt în carantină în hotel Flora din Mamaia, aduşi din Italia cu avionul săptămâna trecută. De la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, aceşti au fost transportaţi cu autobuze escortate de echipaje ale Ministerului Afacerilor Interne până la Flora, unde vor sta următoarele două săptămâni. Hotelul este păzit de Jandarmerie.

Opinia publică a fost revoltată de venirea lor, pentru că nu toţi 1.500 sunt din Constanţa, iar autorităţile locale PSD (Primăria Constanţa, Consiliul Judeţean Constanţa) au criticat vehement decizia Guvernului PNL şi punerea în aplicare de către Prefectura Constanţa. În Mamaia, spaţiul pentru carantină din Hotelul Flora a fost suplimentat cu 355 locuri. Alte sute de locuri au fost create în hotelurile Dunărea din Eforie (700 locuri), Majestic din Jupiter (356 locuri) şi 855 locuri la Sanatoriul Balnear Techirghiol. 

Constănţenii au surprins imagini cu românii „italieni“ din Mamaia care nu poartă măşti de protecţie şi care nu respectă regulile de carantină ieşind pe balcoanele holurilor şi stând împreună.

Dar cei aflaţi în carantină au nevoie de ajutor pentru procurarea diferitor cumpărături nealimentare, cum ar fi cosmetice sau ţigări. Ei au lăsat la recepţie liste cu cele de trebuinţă şi bani. Produse alimentare nu au voie să primească.

Centrul pentru Resurse Civice a decis să-i ajute pe carantinaţi şi a mers la Flora pentru a le face cumpărăturile. Acestea vor fi lăsate tot la recepţie, cu bonurile ataşate.

„Am primit telefon de la hotel Flora. Câţiva dintre cei cazaţi acolo au nevoie de cumpărături nealimentare-ţigări, cosmetice, alte asemenea. Există la recepţie liste de cumpărături şi bani, prin urmare e nevoie de voluntari care să facă aceste cumpărături. Dar asta doar după ce se va încheia un protocol între hotel (sau cine coordonează celulă de criză de acolo) şi asociaţia de voluntariat, pentru că ei să se asigure că nu fug voluntarii cu banii celor aflaţi în carantină. Menţionez că voluntarii NU intră în contact cu niciuna dintre persoanele cazate la Flora, ci doar cu un coordonator din partea hotelului. Până una-alta, voi semna eu un astfel de protocol, din partea Asociaţiei Centrul pentru Resurse Civice“, a anunţat Cosmin Bârzan, fondator Centrul pentru Resurse Civice Constanţa, pe grupul de Facebook Voluntar pentru Constanţa - COVID 19

Pe aceeaşi temă: 

Primarii de pe litoral, despre românii aduşi din Italia în carantină la malul mării: „Pe noi nu ne întreabă nimeni?“ 

Carantină pe litoral. Locurile unde vor fi izolaţi românii veniţi din Italia

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite