VIDEO Scandal la dezbaterile pentru gazele de şist. Localnicii - ameninţaţi cu datul afara de la o reuniune publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezbaterea pentru gazele de şist care a avut loc în localitatea constanţeană Albeşti s-a transformat într-un adevărat scandal între localnici şi activiştii de mediu pe de o parte şi reprezentanţii Chevron şi cei ai Consiliului Judeţean pe de altă parte.

O simplă dezbatere pentru gazele de şist i-a lăsat pe localnicii din Albeşti mai neinformaţi decât înainte. Cel puţin asta e concluzia oamenilor care au participat la întâlnirea de la Caminul Cultural.

Dezbaterea organizată de Consiliul Judeţean Constanţa a adus în faţa oamenilor un expert în geologie şi doi australieni din partea Chevron. Întâlnirea a fost moderată de vicepreşedintele CJ Constanţa, Cristinel Dragomir. După primele întrebări incomode acestea şi-a pierdut cumpătul şi a ameninţat mai mulţi participanţi că îi dă afară.

Dragomir a îndulcit tonul spre final şi a recunoscut că, personal, el nu şi-a format o opinie despre gazele de şist şi că este interesat de ideea de explorare şi exploatare pentru a mări veniturile judeţului, dar nu şi cu costul sănătăţii familiei sale.

Primarul din Albeşti, Gheorghe Moldovan spune că în localitate va fi organizat un referenduum la începutul lui 2014. Cetăţenii sunt cei care decid în privinţa demarării procedurilor de explorare pentru gazele de şist.

Dezbatere publică pe tema gazelor de şist la Albeşti, Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite