VIDEO Poliţist corupt, filmat în timp ce lua şpagă. Pus în faţa evidenţei, agentul de poliţie şi-a dat demisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţist corupt, prins de anchetatori şi eliminat din instituţie FOTO Adevărul
Poliţist corupt, prins de anchetatori şi eliminat din instituţie FOTO Adevărul

Un agent de poliţie din Constanţa a fost prins de colegii săi pe când facilita un furt de fier vechi din zona Energia. Anchetatorii aveau indicii că poliţistul este corupt. Complicele hoţilor de fier vechi şi-a dat demisia din Poliţie.

Totul a pornit de la disperarea unui constănţean deranjat de hoţii de fier vechi care acţionau la marginea oraşului. Bandele scoteau în fiecare zi maşini sau căruţe pline cu deşeuri feroase.

Martorul spune că a sunat în nenumărate rânduri la Poliţie, dar a fost ignorat sistematic. Oamenii legii îi respingeau plângerile pentru că nu avea niciun fel de dovezi. Aşa că omul a început să filmeze hoţii.

La sfârşitul săptămânii trecute, localnicul a văzut care era motivul pentru care hoţii umblau nestingheriţi: poliţistul şi jandarmul care trebuiau să patruleze erau chiar cei care îi protejau pe infractori.

Imaginile surprinse de cel care a făcut plângerea arată momentul în care poliţistul îşi primea şpaga de fiecare zi - 50 lei, pentru a închide ochii. 

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a studiat imaginile şi a organizat un flagrant, ocazie cu care i-au prins pe hoţii de fier vechi.

La audieri, indivizii au recunoscut că i-au oferit sume de bani poliţistului. Acesta şi-a dat imediat demisia şi acum este cercetat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Comanda IPJ Constanţa spune că agentul avea o vechime de peste zece ani. 

Totodată, Jandarmeria Constanţa a demarat o anchetă pentru a stabili gradul de implicare al jandarmului în toată povestea. El va fi cercetat de către Parchetul Militar.

Superiorii lui spun că jandarmul avea o ţinută morală impecabilă şi nu îşi explică de ce nu a reacţionat în niciun fel atunci cind poliţistul a primit mită.

Poliţist, frate cu hoţii de fier vechi

În cursul cercetărilor administrative, poliţistul şi-a înaintat demisia. Comanda I.P.J. Constanţa a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite