VIDEO Olimpicul naţional de la Dans, pe podium la „România dansează“. Reuşită pentru Cosmin şi fratele său Mihai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Adrian, în finala „România dansează“. Cosmin, dansatorul zburător FOTO Antena 1
Fraţii Adrian, în finala „România dansează“. Cosmin, dansatorul zburător FOTO Antena 1

Fraţii Cosmin şi Mihai Adrian, reprezentanţii Constanţei, s-au clasa în primii trei în marea finală a concursului „România dansează“. Concursul a fost câştigat de trupa Frequency.

UPDATE ora 00.40 Cosmin şi Mihai Adrian au fost la un pas de a câştiga marele trofeu al concursului. Ei s-au numărat printre primii trei clasaţi, în funcţie de voturile publicului. Concursul a fost câştigat de trupa Frequency. 

Juratul Monica Petrică, prim-balerina Operei Române, a declarat că fraţii Adrian fac parte dintre favoriţii ei la acest concurs.

Cosmin şi Mihai Adrian au luptat în seara de duminică, 19 mai, pentru trofeul concursului „România dansează“ de la Antena 1. Povestea lor a impresionat o ţară întreagă, iar talentul lor a convins juriul - Mihai Bendeac, Monica Petrică, CRBL.

Mihai (16 ani) este dansator de street dance, iar Cosmin (18 ani) este balerin. Şi nu orice fel de balerin, ci cel mai bun din ţară la vârsta lui. Cosmin Adrian, elev în ultimul an la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa, a câştigat anul acesta Olimpiada Naţională la Dans.

Fraţii Adrian au fost părăsiţi de mamă încă de mici, fiind crescuţi cu greu de tatăl lor. De parcă nu era de ajuns, familia lor a fost încercată şi de suferinţă fizică: bunica băieţilor a paralizat parţial. Cel care o îngrijeşte este Cosmin, care s-a mutat la ea pentru a-i fi de ajutor.

„Situaţia lor este foarte dificilă. Pe Cosmin îl cunosc din clasa a IX-a, când a venit la noi la liceu. Era mic, pricăjit, slab, amărât. Nimeni nu îi dădea prea multe şanse, vârsta era târzie pentru performanţă.

Şi ce surpriză! Băiatul este un fenomen! A recuperat în timp record toţi anii în care n-a practicat baletul. Din răţuşca cea urâtă a devenit în cel mai bun dansator din ţară, la vârsta lui!“, îl descrie Carmen Chilea, coregrafa şi diriginta sa de la Colegiul de Arte.

La Olimpiada Naţională de Dans Clasic şi Contemporan, desfăşurată în aprilie la Cluj, Cosmin Adrian şi-a surclasat concurenţa, ieşind primul pe ţară. „Seriozitatea, munca, dăruirea şi modestia lui au făcut posibile această minune. Are o ambiţie şi de tenacitate extraordinare. Este foarte politicos. Şi are noroc! Trezeşte în toată lumea sentimentele bune şi toată lumea vrea să-l ajute. Cosmin îşi va depăşi condiţia“, este sigură îndrumătoarea sa.

Ca să-şi salveze fratele mai mic de la eliminare şi să meargă mai departe în competiţie, Cosmin a acceptat să facă pereche cu el. Împreună au ajuns în finală, cu şanse la trofeu.

Fraţii Adrian au luptat pentru premiul cel mare, de 50.000 euro.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite