VIDEO Ora pământului, celebrată cu 2000 lumânări. Multe au fost stinse de ploaia torenţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de constănţeni au vrut să-şi arate susţinerea pentru ideea de energie curată şi au mers în cel mai mare parc al oraşului. Ideea lor era să aprindă 2000 lumânări. Natura nu le-a fost tocmai prietenă în acest demers simbolic.

Cutiuţele de hârtie au fost pregătite din timp, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică ele au fost aşezate pe aleile parcului Tăbăcărie din oraş. 

În ele au fost puse cu grijă lumânări aprinse. Ora pământului este un eveniment organizat în întreaga lume, iar voluntarii unui ONG din Constanţa nu au vrut să fie mai prejos. 

"Mare Nostrum serbează alături de constănţeni Ora Pământului, un eveniment ce îşi doreşte conştientizarea populaţiei asupra consumului de energie electrică. Prin acest eveniment vrem să le arătăm oamenilor că pot ajuta pământul cel puţin o oră pe an prin reducerea consumului de energie electrică şi prin decuplarea aparatelor electrocasnice neesenţiale. 

Cu această ocazie ne dorim să lăsăm planeta să respire cel puţin o oră. Demersul Mare Nostrum de a stinge lumina în Constanţa a fost bine primit de Primărie, Jandarmerie, ISU Dobrogea", a declarat Anca Gheorghe, coordonatorul evenimentului. 

Reprezentanţii Primăriei Constanţa spun că "Earth Hour este un prilej de a ne arăta atenţia faţă de problemele de mediu care ne afectează în mod direct, din ce în ce mai mult. Earth Hour înseamnă, de asemenea, voinţa şi bucuria de a transmite mesajul mai departe  şi de aceea i-au invitat pe constănţeni să se alăture campaniei". Instituţia a stins lumina la toate sediile administrative ale municipalităţii între orele 20.30 şi 21.30 ale zilei de sâmbătă. 

Aceasta a fost a patra ediţie a evenimentelor care marchează Ora Pământului la Constanţa. 

Ora Pământului marcată la Constanţa

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite