VIDEO Nicuşor Constantinescu, un nou dosar la DNA Constanţa. Şeful CJ Constanţa, cercetat pentru constituire de grup infracţional organizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicuşor Constantinescu are voie să plece din ţară, dar nu scapă de problemele cu procurorii anti-corupţie. Şeful Consiliului Judeţean Constanţa a aflat astăzi că anchetatorii au extins cercetările din dosarul de abuz în serviciu asupra altor şase funcţionari cu funcţii de conducere din instituţie. Toţi sunt cercetaţi pentru constituire de grup infracţional organizat.

Preşedintele CJ Constanţa a declarat vineri că are acordul procurorilor să plece să-şi rezolve probelemele medicale în Statele Unite. Constantinescu suferă de cancer la prostată şi ar avea nevoie de un tratament de lungă durată care poate fi efect doar acolo, spune el. Chiar şi aşa, el trebuie să anunţe anchetatorii de fiecare dată când vine sau pleacă din ţară.

Şeful judeţului Constanţa a primit tot vineri dimineaţă vestea că Direcţia Naţională anti-corupţie a extins cercetările în dosarul său de abuz în serviciu. 

"În dosarul în care sunt inculpat eu ca preşedinte al CJ Constanţa şi mai sunt inculpaţi directorul Direcţiei Juridice, Ţiţimeaua Ionuţ, şefa Direcţiei Economice, Tăicuţu Felicia, directorul Pârvu, inginerul Simion, inginerul Vlăduca, arhitectul şef Titi Cenuşă. Noi suntem grupul infracţional în viziunea DNA şi RAJDP, directorul Gâmbuţeanu şi încă trei persoane. Astazi la ora 10.00 am aflat că acest dosar s-a extins", spune Constantinescu. 

Preşedintele Consiliul Judeţean spune că dosarul vizează toate hotărârile care se găsesc în raportul Curţii de Conturi. "Pentru o parte din ele s-au dispus măsuri administrative şi Consiliul Judeţean Constanţa o parte le-a îndeplinit şi în paralel, cu o altă parte din ele suntem în instanţă de contencios administrativ urmând să ne judecăm" a precizat Constantinescu.

Şeful judeţului spune că procurorii DNA nu ar fi verificat în prealabil concluziile raportului şi au şi deschis alte dosare penale. "Orice instituţie are dreptul să se judece. Noi ne-am mai judecat cu Curtea de Conturi, o parte le-am mai câştigat, altele le-am pierdut parţial. Dar nu sunt fapte penale şi abuzuri în serviciu aici. Cu toate astea am fost citat astăzi dimineaţă împreună cu colegii din Consiliul Judeţean Constanţa fiind acuzaţi de asociere în vederea constituirii de grup infracţional", a mai spus Nicuşor Constantinescu.

Noul dosar deschid de DNA Constanţa vizează hotărâri legate de împăduriri, perdele forestiere, Caravana Estivală, achiziţia de apartamente pentru medicii aduşi la Spitalul Judeţean Constanţa. 

Constantinescu zice că nu mai poate lucra normal în condiţiile în care DNA Bucureşti şi DNA Constanţa i-au cerut zeci de bibliorafturi cu acte. Totodată, preşedintele CJ Constanţa spune că îl consideră pe Traian Băsescu responsabil de toate cele ce i s-a întâmplat până acum. 

“Cred că Traian Băsescu nu ştie să piardă pentru că el în zece ani şi-a construit un sistem al acestor Servicii care s-a infiltrat peste tot  şi care abia acum când să-şi ducă la îndeplinire visul de a putea să ia pe oricine fără să-i fie teamă de nimeni şi de nimic mai are 211 zile şi pleacă. Există viaţă şi după Traian Băsescu, există viaţă şi după noiembrie. De când SRI face protocol cu DNA-ul şi colaborează ? 99 la sută din dosarele DNA-ului sunt înregistrări pe telefon făcute de SRI. Dumneavoastră vi se pare normal aşa ceva ? Are rol SRI în cercetarea penală a cetăţenilor români pentru asta a fost înfiinţat ? Serviciul Român de Informaţii trebuie să apere ţara de spioni, nu să cerceteze pe toţi şi să-i dea pe toţi la DNA să facă dosare politice” a concluzionat Constantinescu.

Nicuşor Constantinescu, dosar nou la DNA Constanţa

Vă mai recomandăm

Cârtiţele baronului Nicuşor. Poliţiştii tergiversează dosarele preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa

FOTO Casa lui Nicuşor Constantinescu, percheziţionată cu mascaţii la uşă

Radu Mazăre, despre ridicarea lui Nicuşor Constantinescu: „E bolnav de cancer. Vor să-l distrugă psihic! Puteau să acţioneze şi altfel“

ConstanţaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite