VIDEO Flower Power la mare. Trenurile Soarelui s-au pus în mişcare, pentru vacanţele de pe litoral. Vara aduce noutăţi: festival hippie la Vama Veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călători hippie spre mare cu Trenurile Soarelui, în Gara de Nord Sursa foto Flower Power Fest Vama Veche
Călători hippie spre mare cu Trenurile Soarelui, în Gara de Nord Sursa foto Flower Power Fest Vama Veche

Trenurile Soarelui, aşa cum sunt denumite trenurile din programul estival de transport al CFR Călători, au intrat în circulaţie vineri, 9 iunie. Călătoria la mare va dura două ore, pentru distanţa dintre Bucureşti şi Constanţa.

Timp de trei luni, până la data de 10 septembrie, peste 40 de trenuri vor asigura legături din toată ţara către Delta Dunării şi staţiunile de la Marea Neagră.

Trenurile Litoral, care circulă cu viteză sporită fără opriri intermediare pe ruta Bucureşti Nord-Constanţa şi retur, ajung la destinaţie în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucureşti-Constanţa, este în medie de circa 2 ore şi 20 minute. 

În primul Tren al Soarelui s-au aflat şi oameni ai litoralului, investitori şi oficiali de la Vama Veche. Anul acesta, aici se va desfăşura un nou festival, Flower Power Fest Vama Veche, în perioada 11-14 august. Manifestarea hippie este organizată de Primăria Limanu, cea de care aparţin satele 2 Mai şi Vama Veche.

„Ne dorim să ne întoarcem la atmosfera de petrecere a anilor '60-'70. Sperăm sa ne distrăm împreună într-o Vamă îmbrăcată în haine hippie. Pregătim surprize vesele şi colorate pentru cei care ne vor vizita în perioada festivalului Flower Power Fest Vama Veche, între 11 şi 14 august. Vama a fost şi va rămăne Kilometrul 0 al distracţiei de calitate de pe litoralul românesc“, a declarat Daniel Georgescu, primarul din Limanu. 

Preţuri şi condiţii de călătorie

Trenurile InterRegio sunt dotate cu instalaţii de climatizare şi alte facilităţi. De asemenea, în unele vagoane din Trenurile Soarelui pasagerii pot beneficia de wifi gratuit şi de servicii bar-bistro (îngheţată, cafea, bauturi alcoolice şi nealcoolice, snacks-uri). 

CFR anunţă că pentru serviciile cuprinse în programul special estival sunt valabile toate facilităţile de călătorie acordate prin legi sau hotărâri de guvern. 

Astfel, o călătorie Bucureşti - Constanţa, fără reduceri, este 59,6 lei la tren IR. Dacă se achiziţionează un bilet dus-întors călătorul beneficiază de 10% reducere, iar dacă biletul este achiziţionat online se mai adaugă o reducere de 5%. De asemenea, pentru cumpărarea biletelor cu cel puţin 21 de zile în avans reducerea este de 25% din tariful de transport. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de până la 30% dacă achiziţionarea se face online. 

Flower Power în Trenurile Soarelui - pentru vacanţele la mare pe litoral Sursa Flower Power Fest Vama Veche

Sursa Flower Power Fest Vama Veche

Flower Power în Trenurile Soarelui - pentru vacanţele la mare pe litoral Sursa Flower Power Fest Vama Veche

Programul Trenurilor Soarelui este menit să conecteze toate regiunile ţării cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii. Astfel, trenurile suplimentare vor fi introduse, treptat în circulaţie, iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungită până la Constanţa/ Mangalia şi retur. Majoritatea trenurilor care sosesc din ţară vor avea legături frecvente cu trenuri care circulă între Constanţa şi staţiuni.

Orar

Un număr de 20 trenuri vor pleca zilnic din Bucureşti spre Constanţa, 11 cu destinaţia Mangalia şi cu opriri în toate staţiunile de la Malul Mării. În intervalul orar 7.30-10.30 cadenţa este de aproximativ un tren la fiecare 30 de minute, iar în intervalele orare 2.55-7.30 / 13.00-17.00 frecvenţa plecărilor este de aproximativ un tren pe oră.

În acest sezon, Trenurile Tineretului (Sibiu – Piteşti/ Bucureşti Nord/ Mangalia şi retur) vor circula din 9 iunie ca trenuri InterRegio, cu tarife accesibile, de Regio. Plecarea din Sibiu este la ora 18.34, din Râmnicu Vâlcea la 21.05, din Piteşti la 00.55, din Bucureşti Nord la 2.55, iar sosirea în Constanţa la 6.05. În Mangalia ajunge la ora 7.53. Pentru întoarcere, trenul are plecare la 18.20 din Mangalia, la 20.10 din Constanţa, la 23.15 din Bucureşti Nord şi cu sosire în Piteşti la 1.13, în Râmnicu Vâlcea la 4.48 şi în Sibiu la 7.20. 

Sursa foto Flower Power Fest Vama Veche

Flower Power în Trenurile Soarelui - pentru vacanţele la mare pe litoral Sursa Flower Power Fest Vama Veche

Pentru a facilita accesul turiştilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucureşti Nord – Tulcea Oraş şi retur. De asemenea, în fiecare zi, 4 trenuri (2 dus/ 2 întors) vor continua să circule între Medgidia şi Tulcea.

Facilităţi

Persoanele cu dizabilităţi motorii au posibilitatea de a se deplasa mai uşor cu trenul spre şi dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistenţă (rezervarea locurilor speciale, însoţire în incinta staţiei, asistenţă la urcare/coborâre în/din tren şi asistenţă la bordul trenului). Pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online şi la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe https://cfrcalatori.ro/ro/serv

Odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea programul de circulaţie adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local în gări.

Cum să cumperi bilet

„Recomandăm tuturor călătorilor să îşi procure bilete de tren din timp pentru evitarea aglomeraţiei de la casele de bilete, în special pentru trenurile de lung parcurs, care au în compunere vagoane de dormit şi cuşetă“, transmite CFR.

Biletele pot fi achiziţionate:

Online de pe www.cfrcalatori.ro;

De la automatele XsellKiosk din gări;

De la automatele ZebraPay;

Direct de la casele de bilete din gări şi agenţii de voiaj CFR;

De la distribuitori autorizaţi (agenţii de turism). 

În ziua plecării trenului, în staţiile mari sunt disponibile şi servicii de “rezervare telefonică„ a locurilor: Bucureşti Gara de Nord – la numărul 021/9522; Constanţa – la numărul 0727 999 952; Cluj Napoca   – la numărul  0731 990520; Timişoara – la numărul 0256 200 457; Braşov  – la numărul 0268 421 700; Iaşi – la numărul 0232 202 777; Galaţi – la numărul 0236 496 000.

Recomandări

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toţi pasagerii să se asigure că au bilet, pentru evitarea taxării suplimentare în tren şi/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Pentru informaţii actualizate despre circulaţia trenurilor, călătorii sunt rugaţi să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul internaţional Gara de Nord Bucureşti) sau să se adreseze personalului nostru din staţii. 

Sursa Flower Power Fest Vama Veche

Flower Power în Trenurile Soarelui - pentru vacanţele la mare pe litoral Sursa Flower Power Fest Vama Veche

Pe aceeaşi temă: 

Kudos Fest, evenimentul care a atras peste 7.000 de români şi străini. Mamaia şi Vama Veche, vedetele minivacanţei de Rusalii

Litoralul a avut 50.000 turişti în vacanţa de Rusalii. Cât au cheltuit românii în zilele libere

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite