VIDEO Cartier terorizat de petrecăreţi. „Ne tremură pereţii, copiii plâng că nu pot dormi, s-o ia dracu de comună europeană“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi locuitori ai unei comune constănţene se plâng că nu mai au linişte din cauza unor familii de petrecăreţi care ascultă muzică la maximum, ocupă strada în timpul chefurilor şi îşi ameninţă vecinii, Oamenii s-au plâns poliţiştilor, dar spun că nimic nu-i opreşte pe indivizi.

Problemele sunt înregistrate pe mai multe străzi din zona numită generic „Dealul Spirii” din Cumpăna, o localitate situaţă la câţiva kilometri de municipiul Constanţa. În aceeaşi zonă se află şi un mic cartier de locuinţe sociale puse la dispoziţie chiar de către primărie.

Ultimul scandal a fost duminică, 30 iunie. O zi întreagă a ţinut cheful pe strada Berzei din Cumpăna, iar în imaginile transmise în direct pe o reţea socială de unul dintre petrecăreţi se vede cum strada era ocupată de dansatori, dar şi de un cort amplasat pentru a proteja de soare lăutarii. Muzica dată la maxim se auzea pe mai multe străzi din zonă.

„Acum, chipurile, au avut o nuntă. Dar la ei nunţile sunt zilnice. Ne luptăm cu ei de multă vreme, am tot chemat poliţia locală, dar fără rezultat. Vin, constată, le spun să dea muzica mai încet, ei fac mişto de poliţişti, pleacă şi dau drumul la muzică şi mai tare. Cred că se simt protejaţi din partea primăriei, probabil pentru voturi”, spune unul dintre localnici.

Imagini de la petrecerea de duminică, 30 iunie. Sursa video: Facebook Bitu Salim


„Am ajuns să plec de-acasă ca să-mi poată dormi copiii la prânz“

Muzica dată la maximum şi lipsa unei reacţii ferme a autorităţilor îi determină pe vecini să-şi părăsească locuinţele în orele în care pe strada lor se petrece. Este şi cazul unei familii cu doi copii care duminică a fost nevoită să plece în parcarea subterană a unui supermarket pentru ca cei mici să poată dormi somnul de după-amiază în scaunele auto. „Am ajuns să fiu nevoită să plec de acasă ca să poată copiii să-mi doarmă la prânz”, spune aceasta.


Copiii au dormit în maşină, într-o parcare subterană, din cauza gălăgiei

Imagine indisponibilă

O altă locuitoare din cartier spune că ceea ce s-a întâmplat duminică pe strada Berzei se petrece des şi pe strada Monumentului. „Să vedeţi muzică de-ţi vine să te duci nebună din casa ta. Eu propun să ne unim, să facem o petiţie cu mai multe semnături la doamna primar. Am chemat poliţia şi acum romii s-au pus cu pietre pe mine”, spune femeia, în timp ce o altă vecină susţine că: „ne tremură pereţii, copiii plâng că nu pot dormi, s-o ia dracu de comună europeană cu cine i-a inventat!”

De altfel, primarul comunei ştie situaţia deoarece a fost în zona respectivă şi a discutat cu oamenii nemulţumiţi. Acum, aceştia au ajuns să regrete că şi-au construit case în Cumpăna, mai ales că în ultima vreme primesc ameninţări din partea petrecăreţilor.

„Nu e prima dată când sunăm la 112. Duminică, poliţistul era foarte plictisit, mi-a spus că dacă o să aibă un echipaj o să-l trimită aici. Nu mai răzbim cu ei. Legea prevede orele de linişte, dar ei petrec la orice oră. Te trezeşti dintr-odată că te ridică din pat muzica”, spune unul dintre cei care locuiesc în apropiere de strada Berzei.


Poliţia naţională şi cea locală au venit pe o stradă paralelă cu cea unde era petrecerea FOTO Fb S.B.
 

Imagine indisponibilă

Poliţia va monitoriza zona

Viceprimarul comunei Cumpăna, Florin Neagu, spune că cei în cauză au avut pentru duminică o aprobare să facă o petrecere, dar lucrurile au scăpat de sub control. „Duminică a fost o cerere depusă la primărie cu semnături adunate din vecini cum că se face o petrecere de genul nuntă. Nu ne-am aşteptat să aducă o formaţie acolo, iar aparatele au fost de putere mare. Primăria le-a dat aprobare, dar nu pentru aşa ceva. Poliţia locală a fost acolo şi a aplicat o sancţiune de 200 de lei, dar e mai „complicat” cu plata amenzilor.”

De altfel, viceprimarul spune că administraţia locală chiar a discutat în cea mai recentă şedinţă de consiliu local această problemă, iar concluzia la care s-a ajuns este aceea să se dea o hotărâre în ceea ce priveşte ordinea publică pentru a reglementa mai aspru astfel de situaţii.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa au declarat că vor monitoriza mai atent zona respectivă pentru a preîntâmpina apariţia unui conflict între cele două tabere.

În ultima vreme, conflictul s-a mutat şi pe reţelele sociale. Oamenii nemulţumiţi de zgomot îşi spun problemele şi caută soluţii. În schimb, unul dintre cei care este acuzat de oameni că ar fi sursa gălăgiei în zonă, a postat o fotografie cu maşina poliţiei pe stradă. „Doar să sunaţi la 112 sunteţi buni, în rest de nimic...a venit poliţia şi ce au făcut?”, scrie Salim, un personaj care apare şi în fotografii alături de primarul comunei Cumpăna.

Citeşte şi:

VIDEO Satul care se prăbuşeşte în Canalul Dunăre-Marea Neagră şi nimeni nu ştie precis de ce. „Vai de capul nostru! Nu se aude nimic, se duce încet“

Case în pericol în apropierea Canalului Dunăre-Marea Neagră. „Pământul se scufundă”

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite