Case în pericol în apropierea Canalului Dunăre-Marea Neagră. „Pământul se scufundă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Primăria Cumpăna
FOTO: Primăria Cumpăna

De câteva zile, zeci de familii stau cu frică în case deoarece pământul de pe marginea Canalului Dunăre - Marea Neagră a început să se prăbuşească.

Locuitorii străzii Dunării din localitatea Cumpăna, judeţul Constanţa, privesc neputincioşi cum malul stâng al Canalului se prăbuşeşte. Mai mult, în ultimele două zile, drumul din faţa gospodăriilor s-a fisurat, asftel încât administraţia locală a decis închiderea lui pe un anumit segment.

Conform viceprimarului comunei, Florin Neagu, pe acea stradă sunt aproximativ 30 de case, dar în proximitatea zonei afectate de prăbuşirea pământului ar fi 4 sau 5 gospodării. Primele semnale ale situaţiei au apărut în august 2018, dar în ultimele zile lucrurile s-au agravat. Reprezentanţii primăriei spun că au făcut de atunci adrese către instituţiile abilitate pentru a interveni în zonă.

„Lucrări de consolidare sau cel puţin de stopare a faliei nu s-au făcut. Se surpă drumul, care este fostul drum de exploatare al Canalului. În vecinătate începe comuna Cumpăna cu primele case. Casele încă nu au fost afectate, dar luăm în calcul şi acest lucru dacă nu intervin autorităţile. Pământul se scufundă”, spune viceprimarul.

Atât malul Canalului, cât şi drumul sunt în administrarea Administraţiei Canalelor Navigabile (ACN). Directorul instituţiei, Daniel Georgescu, a declarat pentru „Adevărul” că „în acest moment sunt mai multe utilaje şi se lucrează în zonă. Este o problemă acolo, se pare că s-a făcut o pungă de apă, pânză freatică. Încă nu ştim exact ce este acolo. Noi suntem aici cu proiectanţi şi executanţi”.

Pămînt prăbuşit pe marginea Canalului Dunăre Marea Neagră
Pămînt prăbuşit pe marginea Canalului Dunăre Marea Neagră

Pe aceeaşi temă:

Care au fost lagărele de muncă ale Canalului, locul unde au pătimit şi au murit oponenţii regimului

Un cadavru a fost descoperit în Canalul Dunăre - Marea Neagră

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite