UPDATE Ginerele şi fiul lui Bercea Mondial, audiaţi în dosarul lui Mircea Băsescu. Doiniţa Băsescu a refuzat să dea declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Băsescu se afla din nou la Tribunalului Constanţa.
Mircea Băsescu se afla din nou la Tribunalului Constanţa.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână s-au prezentat astăzi în faţa magistraţilor constănţeni. Tribunalul Constanţa a judecat un nou termen în dosarul în care fratele fostului preşedinte este acuzat de trafic de influenţă, iar Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă.

Instanţa a continuat la acest termen audierile de martori. Cu acest prilej au dat declaraţii Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, şi Grinică Ion Anghel. Ei au susţinut afirmaţiile date la termenele anterioare de ceilalţi membri ai familiei. Cei doi au spus că Mircea Băsescu a primit suma de 600 de mii de euro în două tranşe pentru a interveni ca Bercea Mondial să primească o pedeapsă mai uşoară, dar că nu a făcut acest lucru.

Apoi a refuzat să le înapoieze banii şi după insistenţe a reuşit să le dea înapoi 315.000 de euro. Atunci când Marius Constantin, Izaura Anghel şi Grinică Ion Anghel au cerut restul banilor, Mircea Băsescu le-a organizat un flagrant, cei trei fiind prinşi de procurorii DNA.

Doiniţa Băsescu, soţia lui Mircea Băsescu, nu a dorit să dea declaraţii în faţa instanţei, putând face acest lucru deoarece legea permite rudelor inculpaţilor să nu fie audiate dacă nu îşi doresc.

Cercetarea judecătorească va continua pe data de 17 iunie atunci când vor fi audiaţi ca martori fostul şef al IPJ Constanţa, Dumitru Catană şi fostul şofer al lui Marian Căpăţână, Ion Preda. Instanţa a respins la termenul de astăzi solicitarea de efectuare a testului poligraf pentru Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Până în prezent au fost audiaţi în acest dosar ca martori Bercea Mondial, fiul său, Florin, Izaura Anghel şi Fănica Anghel.

Toţi aceştia au spus că i-au dat lui Mircea Băsescu suma de 600.000 de euro în două tranşe pentru a-l scoate din închisoare pe Bercea Mondial, iar pentru că acest lucru nu s-a întâmplat şi-au cerut banii înapoi, primind doar o parte din ei. 

Mircea Băsescu spune că nu a luat bani de la reprezentanţii lui Bercea Mondial şi nici nu le-a promis acestora că va interveni pentru scoaterea acestuia din închisoare. El susţine că banii ar fi fost luaţi de Marian Căpăţână, care i-ar fi folosit în afaceri.

În schimb, Marian Căpăţână a recunoscut faptele pentru care a fost trimis în judecată, explicând că a fost doar un intermediar între Mircea Băsescu şi familia lui Bercea Mondial.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată pe 20 iunie 2014 de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă. Ei sunt judecaţi în arest la domiciliu pentru că ar fi primit bani ca să intervină pentru scoaterea din închisoare a lui Bercea Mondial.

Mai citiţi şi:

UPDATE Soţia lui Mircea Băsescu şi copiii lor au fost audiaţi în dosarul de şantaj al familiei lui Bercea Mondial

Traian Băsescu nu va fi audiat în dosarul de şantaj al familiei lui Bercea Mondial

Ginerele lui Bercea Mondial, eliberat de după gratii şi plasat în arest la domiciliu

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite