UPDATE Anchetă a procurorilor anticorupţie la Nicolae Bălcescu. Primarul Viorel Bălan este vizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Bălan - primarul din Nicolae Bălcescu. FOTO ziuaconstanta.ro
Viorel Bălan - primarul din Nicolae Bălcescu. FOTO ziuaconstanta.ro

Percheziţii DNA la Primăria Nicolae Bălcescu. Primarul Viorel Bălan este cercetat de către procurori pentru nişte eventuale fapte de corupţie. Acţiunea demarată vineri dimineaţa este desfăşurată cu sprijinul forţelor speciale ale IPJ Constanţa.

Oamenii legii au descins la locuinţa Primarului şi la cea a secretarei Primăriei. 

La ora 9.00 în faţa vilei edilului erau trei dube şi nimeni nu avea voie să intre sau să iasă din curtea lui Bălan.

Primarul Viorel Bălan este la al doilea mandat  la Nicolae Bălcescu. El a câştigat alegerile cu peste 60% dintre sufragii. Edilul a trecut între timp de la PD la PNL. 

Bălan a fost cercetat şi de către Agenţia Naţională de Integritate şi declarat incompatibil. El a contestat decizia ANI şi a pierdut primul termen al procesului cu aceştia. 

UPDATE: Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis un comunicat de presă referitor la această speţă. Îl redăm integral:

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind înstrăinarea unor terenuri aparţinând domeniului privat al comunei Nicolae Bălcescu din judeţul Constanţa, la preţuri mult subevaluate (de 20 până la 60 de ori mai mici decât valoarea lor reală de piaţă).

           În cursul dimineţii de 10 ianuarie 2014, ca urmare autorizării de către instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în locaţii situate în comuna Nicolae Bălcescu din judeţul Constanţa."

Revenim cu amănunte.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite