Universitatea „Ovidius” construieşte un nou cămin studenţesc. Ce facilităţi va avea clădirea de şase etaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macheta noului cămin studenţesc foto: Universitatea Ovidius
Macheta noului cămin studenţesc foto: Universitatea Ovidius

Căminul studenţesc va avea 167 de locuri de cazare şi va fi amplasat în cartierul Faleză Nord din municipiul Constanţa.

Proiectul noului cămin studenţesc este realizat de Compania Naţională de Investiţii (CNI) care a aprobat începerea lucrărilor de construire. 

Potrivit rectorului Universităţii, profesorul Dan Marcel Iliescu, noua investiţie, în valoare de 4.515.544 euro, din care 3.019.262,85 euro este contribuţia CNI şi 332.213,92 euro reprezintă cofinanaţarea asigurată de universitate, va avea 83 camere cu două paturi şi una single. Clădirea va avea şase niveluri, dintre care cinci cu camere de locuit, urmând să fie edificată în perimetrul complexului de cazare studenţesc al UOC.

„Universitatea a pus la dispoziţia CNI suprafaţa de 2.951 mp şi urmează ca, în cel mai scurt timp, să înceapă lucrările de construcţie la noul cămin iar camerele, proiectate cu băi proprii şi balcoane, urmează să fie dotate cu facilităţi uzuale de cazare precum paturi, birouri de studiu, dulapuri şi frigider”, a precizat rectorul Dan Marcel Iliescu.   

La demisolul clădirii va funcţiona o spălătorie cu uscătorie şi călcătorie de rufe, cabinet medical, arhivă, cameră de curăţenie, spaţii de depozitare, bibliotecă multimedia şi o sală socializare.

De asemenea, toate nivelurile cu spaţii de locuit sunt proiectate cu acces la ascensoare pentru studenţi şi pentru persoanele cu dizabilităţi, zonă pentru recreere şi informare, sală de lectură, sală de mese cu chicinetă, iar la parter va funcţiona recepţia cu portar, biroul administrativ, un foaier, cabinet medical şi o sală de şedinţe.

Universitatea finanţează lucrările pentru amenajarea terenului şi protecţia mediului, pentru realizarea platformelor trafic uşor, a rigolelor şi terasamentului, aleilor de acces şi trotuarelor cu borduri, demolări şi gardul de împrejmuire, zona verde, branşamentele pentru apă, reţele de incintă, canalizare menajeră de incintă şi gaze, iluminatul exterior, instalaţii sanitare şi de stingere incendiu, utilaje şi echipamente tehnologice şi funcţionale, organizare de şantier, studii de teren, documentaţii tehnice, proiectare, consultanţă şi asistenţă tehnică.

Proiectantul general este Metroul S. A,  iar execuţia lucrării a fost atribuită S. C. Mobitom S. R. L.

Citeşte şi:

Sensuri unice în Mamaia Nord. Sezonul estival începe cu resistematizarea traficului

Mustrare de ţinut minte. Cum au fost pedepsiţi cei prinşi în timp ce aruncă coji de seminţe pe stradă

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite