Un autoturism și un autocar s-au izbit în apropierea frontierei Vama Veche. Un copil, printre răniți VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident rutier a avut loc vineri seara în apropierea punctului de trecere a frontierei Vama Veche, unde un autoturism și un autocar au intrat în coliziune. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Trei persoane, printre care și un copil, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

UPDATE: Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat.

UPDATE  Autoturismul și autocarul circulau în aceeași direcție. Autocarul venea din Galati și se îndrepta spre Istanbul. Autoturismul se afla în spate, însă, din cauza carosabilului umed, a intrat în autocar.

„La data de 16 februarie, în jurul orei 17.50, polițiști din cadrul Serviciului de Siguranță Rutieră au fost sesizați cu privire la faptul că pe D.N. 39, în apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, s-a produs un accident rutier. (...) Impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat de 54 de ani, și un autocar, condus de un bărbat de 52 de ani, care ar fi circulat în aceeași direcție. În urma accidentului rutier au fost răniți o femeie de 20 de ani, și un minor de 11 ani, pasageri în autoturism”, ecplică IPJ Constanța.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest și cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive, rezultatele fiind negative.

„În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, mai precizează IPJ Constanța.

Știrea inițială

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au fost sesizați vineri seara cu privire la producerea unui accident rutier în apropiere de PTF Vama Veche, cu două victime încarcerate.

Un autoturism și un autocar s-au izbit. FOTO ISU Dobrogea
Un autoturism și un autocar s-au izbit. FOTO ISU Dobrogea

Un echipaj cu apă şi spumă, un echipaj de descarcerare, autospeciala de transport victime multiple şi două ambulanţe ale Serviciului Judeţean Constanța au ajuns la locul accidentului, iar în sprijin a fost trimisă și o ambulanță SMURD.

La fata locului, pompierii au constatat că este vorba despre un accident rutier petrecut între un autoturism și un autocar.

Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri. FOTO ISU Dobrogea
Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri. FOTO ISU Dobrogea

„În urma impactului, trei persoane - doi adulți și un minor în vârstă de 11 ani - din autoturism primesc îngrijiri de la echipajele medicale. Se execută trierea pasagerilor din autocar”, a precizat ISU Dobrogea.

A fost activat Planul Roşu de Intervenţie.

Echipajele ISU Dobrogea sunt la locul accidentului. FOTO ISU Dobrogea
Echipajele ISU Dobrogea sunt la locul accidentului. FOTO ISU Dobrogea

În autocar se aflau 24 pasageri, dintre care 3 minori și 21 adulți.

„În urma efectuării triajului, niciun pasager din autocar nu necesită îngrijiri medicale”, au transmis reprezentanţii ISU Dobrogea.

Amintim că, în ianuarie, un grav accident rutier a avut  pe drumul care leagă Timișoara de Arad. Un TIR și un autobuz în care se aflau 18 pasageri au intrat în coliziune. 11 persoane au fost rănite.

Un autocar în care se aflau 40 de persoane s-a răsturnat în noiembrie, anul trecut, în zona localității ialomițene Iazu. O persoană rănită ușor, potrivit informațiilor furnizate de ISU Ialomița.

Intervine ISU Dobrogea. FOTO ISU Dobrogea
Intervine ISU Dobrogea. FOTO ISU Dobrogea
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite