Un afacerist a obținut 630.000 de lei din închirierea ilegală de şezlonguri. Polițiștii i-au percheziționat casa

0
Publicat:

Un bărbat este cercetat pentru evaziune fiscală, în urma probelor administrate în dosar reieşind că ar fi obţinut venituri ilegale de peste 630.000 de lei din închirierea de şezlonguri şi comerţ în regim de beach-bar, a informat sâmbătă Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Închirirea de șezlonguri aduce profituri grase
Închirirea de șezlonguri aduce profituri grase

Potrivit unui comunicat de presă, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au efectuat percheziţii în municipiile Constanţa şi Bucureşti, precum şi în oraşul Otopeni, judeţul Ilfov, la locuinţa unei persoane şi sediile şi punctele de lucru a trei societăţi comerciale pe care aceasta le administrează, scrie Agerpres.

"În urma probelor administrate în dosar a reieşit că, în perioada sezoanelor estivale 2019 şi 2020, persoana în cauză, un bărbat de 47 de ani, în calitate de administrator al societăţilor comerciale respective, ar fi desfăşurat activităţi comerciale în regim de beach-bar, precum şi de închiriere de şezlonguri. În urma activităţilor desfăşurate ar fi obţinut venituri de aproximativ 643.000 de lei, pe care nu le-ar fi înregistrat în contabilitate şi nu le-ar fi evidenţiat în documente legale, urmărind sustragerea de la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului prin neachitarea impozitului pe profit şi TVA", se arată în comunicat.

În urma percheziţiilor efectuate au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente financiar-contabile, precum şi alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Prejudiciul este în curs de stabilire.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, cu participarea şi a poliţiştilor Serviciului Criminalistic al IPJ Constanţa, precum şi a luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din IPJ Constanţa, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi IPJ Ilfov.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite