Ultima trăsnaie a lui Mazăre şi ÎPS Teodosie: Două biserici în Mamaia. Una dintre ele, construită lângă un club de striptease

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Mazăre şi ÎPS Teodosie vor slujbe pe malul mării
Radu Mazăre şi ÎPS Teodosie vor slujbe pe malul mării

Sinodul BOR a interzis încă de vara trecută efectuarea de ceremonii religioase în afara lăcaşurilor de cult, dar cererile de nunţi oficiate pe plajă au rămas la fel de multe. Arhiepiscopia Tomisului a găsit soluţia perfectă pentru a-i împăca pe enoriaşi. La niţiativa lui Radu Mazăre, municipalitatea constănţeană a cedat două terenuri Arhiepiscopiei. Vara viitoare, orice turist va putea să plece din club şi să-şi spele păcatele în drum spre hotel.

Consilierii democrat liberali au fost la un pas să nu voteze hotărârea de cedare a terenurilor, dar după ce colegii lor din alte partide i-au luat peste picior şi-au schimbat decizia. "Nu vrem sa ne împiedicăm pe scări sau să ne cadă ceva în cap" au spus ei, în glumă. 

Decizia a fost votata în unanimitate şi acum depinde de Arhiepiscopia Tomisului să îşi obţină avizele pentru construcţii. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Călin Gavrilaş spune că la Mamaia vor fi construite două capele ortodoxe, iar preoţii de acolo vor avea libertatea să oficieze orice slujbă li se cere din partea enoriaşilor. 

"Aşa cum sunt biserici şi în alte staţiuni de pe litoral, odată cu apariţia apartamentelor de cumpărat în Mamaia au apărut şi cererile pentru lăcaşuri de cult. Evident, ele nu sunt destinate numai localnicilor, ci şi turiştilor". 

Ceea ce nu ştie Arhiepiscopia Tomisului încă este faptul că la doar câţiva paşi de una dintre biserici funcţionează din această vară un club de striptease. 

Primarul Radu Mazăre spune că va impune propriile condiţii bisericilor din staţiune. "Nu cred că e potrivit ca printre carele alegorice să umbli cu mortul. Aia o sa fie prin oraş. La Mamaia vin să-şi cupleze căsătoria cu mersul la mare, în concediu". Edilul din Constanţa recunoaşte că nu este un tip foarte religios şi nici nu se va duce la biserică să se roage.

Agenţii de turism de pe litoral au primit cu stupoare vestea. "Este puţin probabil ca să vedem domnişoare în bikini şi domni tatuaţi, cu maieu mulat intrând în biserică, la fel cum este puţin probabil să vedem bătrâne care vin să facă plajă între două slujbe. Va fi o provocare pentru noi pentru că turiştii sunt şi aşa nemulţumiţi de başii din cluburi. Acum nu vor putea să doarmă din cauza clopotelor" a declarat Cristian Bărhălescu, directorul unei Agenţii de Turism.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite