Trei tineri au fost prinşi drogaţi la volan de poliţiştii constănţeni. Unul dintre ei avea 18 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei şoferi au fost prinşi drogaţi la volan şi alţi 14 sub influenţa băuturilor alcoolice în urma unei acţiuni a oamenilor legii.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa, împreună cu poliţişti ai Serviciului Rutier Constanţa, din cadrul secţiilor de Poliţie urbană, secţiilor de Poliţie Rurală, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale au desfăşurat o acţiune de amploare pe linia prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. 

În urma controalelor, poliţiştii constănţeni au constatat 23 de infracţiuni, dintre care 15 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 3 pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive şi 5 pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, au fost legitimate peste 3.300 de persoane şi au fost controlate 2.837 autovehicule, fiind aplicate 217 sancţiuni contravenţionale, dintre care 175 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea sancţiunilor este de 137985 de lei. În cadrul acţiunii au fost reţinute 30 de permise de conducere şi au fost retrase 26 de certificate de înmatriculare. 

În jurul orei 00.32, poliţişti din cadrul Servicului Rutier Constanţa au identificat un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care a condus un autoturism, pe DC 86, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 00.45, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au identificat un bărbat, în vârstă de 33 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Năvodari, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 01.00, poliţişti din cadrul Secţiei 4 au identificat un bărbat, în vârstă de 27 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În jurul orei 01.10, poliţişti din cadrul Secţiei 2 au identificat o femeie, în vârstă de 51 de  ani, care a condus un autoturism pe strada Tulcea din Constanţa, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În jurul orei 01.35, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanţa au identificat un bărbat, în vârstă de 45 de ani, care a condus un autoturism pe DN 39, pe raza localităţii Eforie Nord, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto, care a fost implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, a refuzat să fie condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 01.48, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanţa au identificat un bărbat, în vârstă de 61 de ani, care a condus un autoturism pe strada Constanţei din localitatea Cumpăna, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 01.50, poliţişti din cadrul Secţiei 2 au identificat un tânăr, de 22 de ani, care a condus un autoturism pe strada Dumbrăveni din Constanţa, fiind sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drug-test, rezultatul fiind pozitiv pentru substanţe interzise (cannabis). Acesta a refuzat să fie condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În jurul orei 02.00, poliţişti din cadrul Secţiei 2 au identificat un bărbat, în vârstă de 30 de  ani, care a condus un autoturism pe strada Dispensarului din Constanţa, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În jurul orei 02.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanţa au identificat un tânăr, de 24 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, fiind sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drug-test, rezultatul fiind pozitiv pentru substanţe interzise (cocaină şi cannabis).

În jurul orei 02.07, poliţişti din cadrul Servicului Rutier Constanţa au identificat un bărbat, în vârstă de 58 de ani, care a condus un autoturism pe aleea Salamina din staţiunea Mamaia, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 02.30, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Ovidiu au identificat un bărbat, în vârstă de 37 de ani, care a condus un autoturism pe strada Semănătorului din localitatea Poiana, judeţul Constanţa, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

actiune politie constanta

În jurul orei 03.45, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Rurală Constanţa au identificat un bărbat, de 51 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Aurel Vlaicu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 04.30, poliţişti din cadrul Secţiei 4 au identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul I.C. Brătianu, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 04.30, poliţişti din cadrul Secţiei 5 au identificat o femeie, de 32 de ani, care a condus un autoturism pe şoseaua Mangaliei, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătoarea auto a fost condusă la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 05.00, poliţişti din cadrul Secţiei 4 au identificat un tânăr, de 18 ani, care a condus un autoturism pe strada Portiţei, fiind sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, stabilindu-se faptul că acesta consumase substanţe interzise (cannabis).

   

În jurul orei 05.00, poliţişti din cadrul Secţiei 1 au identificat un bărbat, de 45 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 05.10, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Rurală Constanţa au identificat un bărbat, în vârstă de 54 de ani, care a condus un autoturism pe Şoseaua Mangaliei, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În jurul orei 05.48, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanţa au identificat un bărbat, de 39 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

actiune politie constanta

La acţiune au fost angrenaţi 214 poliţişti rutieri, de investigaţii criminale, ordine publică şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale. În acest context, au fost controlate peste 2.800 de autovehicule şi constatate 23 de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. 

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite