Taxa de pod de la Feteşti poate fi plătită de acum şi online. Platforma a fost creată de transportatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxa de pod de la Feteşti poate fi plătită de acum şi online, pe o platformă online creată de transportatorii din România.

Platforma www.taxa-pod-fetesti.ro este prima platformă online de plată a tarifului de trecere pentru podul de la Feteşti – Cernavodă de pe Autostrada A2.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR, organizaţie cu 14.000 operatori) a lansat www.taxa-pod-fetesti.ro

Pentru a achita online tariful online trebuie să vă înregistraţi pe platforma www.taxa-pod-fetesti.ro, să adăugaţi o comandă şi să completaţi datele pentru peajul dorit. Puteţi plăti atât prin intermediul procesatorului securizat de carduri bancare, cât şi prin bancă cu ordin de plată. După confirmarea plăţii se emite peajul şi primiţi prin e-mail factura şi datele peajului şi gratuit prin SMS datele peajului emis. Comenzile, peajele emise şi facturile pot fi accesate oricând în cadrul contului de pe platformă.

„Prin lansarea platformei www.taxa-pod-fetesti.ro închidem cercul de servicii online destinate achitării taxelor de drum în România. Prin platforma www.e-rovinieta.ro oferim un sistem de gestiune integrat pentru posesorii de autovehicule care achiziţionează rovinieta online, iar acum le oferim şoferilor o modalitate simplă şi utilă de plată pentru una sau mai multe treceri la podul de la Feteşti – Cernavodă şi de gestionare eficientă a trecerilor achiziţionate“, a declarat Radu Dinescu, secretar general UNTRR.

Tarifele de trecere aplicate pe platformă sunt cele aprobate de CNAIR prin ordinul nr. 162 din 28 aprilie 2015 privind stabilirea tarifului de trecere înregistrat prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei. 

Cum se mai plăteşte peajul

Peajul (aşa se numeşte tariful de trecere a podurilor dintre Feteşti şi Cernavodă) este disponibil pentru achitare informatică din aprilie 2015. Tariful poate fi achitat la benzinăriile Omv Petrom, Mol Romania, Rompetrol, Mol Retail Comert, Socar Petroleum), prin SMS la numărul 7577 (disponibil în reţelele Orange Romania, Vodafone Romania, Telekom Mobile, Telekom Fix şi Rcs&Rds) şi numerar la statia de taxare Feteşti. Prin SMS se poate achizitiona peajul doar pentru o trecere şi doar pentru vehicule înmatriculate în România.

Paşii pe care un utilizator trebuie să-i urmeze pentru plata din SMS sunt:

1. se trimite la 7577 textul care conţine numărul de înmatriculare şi categoria tarifară corespunzătoare tipului de vehicul (1, 2, 3 sau 4).

Tip 1 - a) Vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto – autoturisme; b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane.

Tip 2 - a) Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto şi maximum 23 de locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto; b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi mai mică de 12,0 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane;

Tip 3 - a) Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto); b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone şi cu maximum 3 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane;

Tip 4 - Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone şi cu minimum 4 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane.

2. se va primi un mesaj prin care se cere să confirme achiziţia (mesajul va conţine informaţii detaliate despre achiziţie, inclusiv costul total).

3. pentru confirmarea achiziţiei, se trimite la numărul 7577 un mesaj cu textul DA , ulterior primirii mesajului de la pasul 2 - în maximum 3 ore

4. se va primi un mesaj de confirmare a achiziţiei ce va conţine seria peajului, categoria acestuia, numărul de înmatriculare pentru care a fost emis şi data la care perioada de valabilitate expiră.

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite