Tatăl la Tribunal, fiul la DNA. Mircea Băsescu: „Dragoş a fost acasă în weekend, era bine merci“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Băsescu Foto Adevărul
Mircea Băsescu Foto Adevărul

Mircea Băsescu s-a declarat surprins de prezenţa fiului său Dragoş la DNA Bucureşti, unde a fost chemat miercuri, 17 iunie, la audieri în dosarul de corupţie al lui Sergiu Lucinschi.

Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu a avut în această zi termen în procesul cu cumătrul său Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la Tribunalul Constanţa, dosar în care a şi fost arestat.

„Nu ştiam nimic de implicarea fiului meu în acest dosar. Dragoş a fost acasă în weekend, atunci am vorbit cu el ultima oară, era bine merci. Ca astăzi să aflăm că a fost dus la DNA“, a declarat Mircea Băsescu, la ieşirea de la tribunal.

Dragoş Băsescu a fost chemat la DNA Bucureşti miercuri dimineaţă, 17 iunie, pentru dosarul lui Sergiu Lucinschi, fiul lui Petru Lucinschi, fostul preşedinte al Republicii Moldova în anii 1997-2001. Sergiu Lucinschi este investigat pentru corupţie împreună cu Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu.

Coincidenţă, în aceeaşi zi la Tribunalul Constanţa se judecă un termen în dosarul tatălui său, Mircea Băsescu, acuzat de cumătrul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, de luare de mită şi trafic de influenţă. Dragoş Băsescu a fost audiat în acest dosar, împreună cu mama şi sora sa.

Dragoş Băsescu este fiul Doinei şi lui Mircea Băsescu, care mai au o fiică, Raluca. În timp ce Raluca a rămas la Constanţa pentru a lucra la firma tatălui său, Dragoş a plecat la Bucureşti pentru a extinde afacerile familiei. Absolvent de ASE în anul 2005, tânărul Băsescu este actualmente manager de investiţii la KPMG România din martie 2010.

Anterior, a lucrat ca asistent de audit la Deloitte (2004 -2006), consultant la Synergizer (2006-2008), apoi şi-a deschis un centru de consultanţă Centriq Management Consulting. Acestea sunt datele înscrise pe profilul profesional al lui Dragoş Băsescu de pe siteul LinkedIn.

Conform profilului de socializare de pe Facebook, nepotul lui Traian Băsescu simpatizează cu liberalii, îl place pe Klaus Iohannis, pe Sorin Ovidiu Vântu şi pe Mihai Bendeac şi o admiră pe actriţa Mila Jovovich.

Vă mai recomandăm

Nepotul lui Traian Băsescu, adus cu mandat la sediul DNA. Acesta este acuzat de trafic de influenţă

UPDATE Ginerele şi fiul lui Bercea Mondial, audiaţi în dosarul lui Mircea Băsescu. Doiniţa Băsescu a refuzat să dea declaraţii

UPDATE Soţia lui Mircea Băsescu şi copiii lor au fost audiaţi în dosarul de şantaj al familiei lui Bercea Mondial

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite