Sute de jucării au fost retrase de la vânzare de inspectorii Protecţiei Consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucării retrase de la vânzare                                                      FOTO: OPC Constanţa
Jucării retrase de la vânzare                                                      FOTO: OPC Constanţa

Jucăriile care se aflau în magazine nu respectau legislaţia cu privire la comercializarea lor, ele nefiind autorizate pentru piaţa europeană.

Sute de jucării au fost retrase de la vânzare din zonele comerciale Eden 1 şi 2 şi Histria, din municipiul Constanţa. Un control al inspectorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, început încă de joi, 5 decembrie, a scos la iveală o serie de nereguli. 

„Marea majoritate nu respectă legislaţia cu privire la comercializarea jucăriilor, acestea nefiind autorizate pentru Europa”, spun reprezentanţii CJPC Constanţa.

Deoarece, în unele cazuri, este vorba de abateri repetate, comisarii vor propune măsura suspendării activităţii agenţilor economici.

Deocamdată, au fost oprite de la comercializare sute de jucării, iar magazinele şi depozitele au fost sigilate de către protecţia Consumatorilor.

„Nu este de tolerat un astfel de comerţ, bun doar pentru operatorii economici”, subliniază Horia Constantinescu, şeful CJPC Constanţa.

Pe aceeaşi temă:

Constanţa: Amenzi de opt mii de lei, aplicate de Protecţia Consumatorilor în urma neregulilor găsite la microbuze de călători

Horia Constantinescu, „Cattani de pe litoral“, este noul preşedintele ANPC

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite