Spitalul Judeţean Constanţa va fi luminat în albastru de Ziua Mondială a Diabetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul va fi luminat în albastru Foto Adevărul Constanţa
Spitalul va fi luminat în albastru Foto Adevărul Constanţa

Clădirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa va fi luminată vineri, 14 noiembrie, în culoarea albastră, asociată luptei împotriva diabetului. Acţiunea este desfăşurată de Ziua Mondială a Diabetului, de către Lions Club Constanţa.

De 14 noiembrie – Ziua Mondială a Diabetului, Lions Club Constanţa, în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, organizează o acţiune inedită în oraşul de la malul mării.

Pentru a atrage atenţia asupra ameninţării pe care această boală o reprezintă, vineri, 14 noiembrie 2014, de la ora 19.00, Lions Club Constanţa va lumina clădirea Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa în culoarea albastră, asociată luptei împotriva diabetului.

În fiecare an, la 14 noiembrie este marcată Ziua Mondială a Diabetului, la iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet şi având susţinerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ca răspuns la răspândirea alarmantă a diabetului la nivel mondial.

Diabetul este o afecţiune cronică ce apare atunci când pancreasul nu produce suficientă insulină sau când organismul nu poate utiliza eficient insulina produsă. 80% dintre persoanele bolnave de diabet sunt supraponderale.

„De aceea, medicii recomandă ca numai prin adoptarea unor principii sănătoase de alimentaţie şi prin multă mişcare, putem preveni o serie de afecţiuni grave, aşa cum este şi diabetul zaharat, iar dacă suntem deja afectaţi putem reduce mult din complicaţiile acestei afecţiuni asupra stării de sănătate, reuşind astfel să ducem o viaţă normală“, arată cei de la Lions Club.

Asociaţia Lions Club Constanţa este o organizaţie neguvernamentală, democratică, non-profit, necondiţionată politic şi religios, având la bază voluntariatul. Scopul asociaţiei este pur filantropic şi altruist.

Vă mai recomandăm

Semne alarmante care îţi spun că suferi de diabet

Avantaj probat ştiinţific: chirurgia obezităţii reduce riscul de diabet cu 80%

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite