Spellground Festival, anulat de doliul naţional. Cel mai aşteptat festival de la mare va fi reprogramat pentru 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii Festivalului Spellground au anunţat în seara de vineri, 5 august, că manifestarea nu va mai avea loc. Decizia a fost luată după decretarea doliului naţional în ziua de 13 august, prilejuit de funeraliile la Curtea de Argeş a reginei Ana. Data cade exact în mijlocul evenimentului programat în weekendul 12-14 august.

„Ştim că sunteţi dezamăgiţi şi la fel suntem şi noi. Muncim de peste 8 luni ca Spellground să fie exact ce v-am promis. Toate eforturile şi resursele noastre s-au risipit într-o singură zi“, au anunţt organizatorii Spellground.

Festivalul Spellground este un parteneriat public-privat, fiind organizat de Out Media SRL, în colaborare cu Spellground SRL, Universitatea Ovidius şi Primăria Constanţa. Cum Legea nr.75/1994 privind arborarea drapelului României interzice desfăşurarea în zilele de doliu a manifestărilor culturale, artistice şi sportive şi impune instituţiilor publice arborarea drapelului în bernă, cu adaptarea programului radio-tv, Spellground nu putea face excepţie, mai ales că două scene ale festivalului, care reprezentau 70% din producţia festivalului, erau amplasate în campusul universitar.

Organizatorii au luat în calcul doar anularea zilei de 13 august, dar, în lipsa încasărilor de sâmbătă, nu puteau susţine derularea celorlalte 2 zile ale festivalului. În plus, artiştii de sâmbătă nu au putut fi mutaţi vineri sau duminică. Astfel că artiştii internaţionali vor fi reprogramaţi în concerte individuale, în sezonul 2016-2017.

„Un festival nu poate fi rupt în jumătate, este un tot unitar. Am luat în calcul doar anularea zilei de 13 din programul festivalului, dar fără încasările de sâmbătă, cea mai bine vândută zi, ne e imposibilă susţinerea întregulului eveniment din punct de vedere financiar şi logistic. Vom încerca reprogramarea headlinerilor în concerte individuale în sezonul 2016-2017. Revenim cât mai curând cu datele exacte. Suntem în discuţii avansate cu majoritatea dintre ei. Suprapunerea datelor libere pentru întreg line-up-ul pentru o formulă de festival este puţin probabilă“, a declarat Nicoleta Petre, director comunicare Spellground.

Contravaloarea biletelor şi abonamentelor poate fi recuperată începând cu data de 12 august în toate reţelele de ticketing, conform procedurilor ce vor fi anunţate începând de mâine, 6 august, pe site-ul oficial. Posesorii de bilete şi abonamente Spellground îşi pot recupera contravaloarea biletelor începând cu data de 12 august, în toate reţelele de ticketing folosite, urmând paşii de pe site-ul oficial.

De asemenea, rambursarea contravalorii pachetelor de cazare (în camping şi la hoteluri) achiziţionate de pe site-ul oficial poate fi solicitată începând cu data de 12 august. Suplimentar, la adresa dedicată de corespondenţă, echipa Spellground va prelua mesajele şi solicitările punctuale ale cumpărătorilor de bilete.

„Ne pare foarte rău că trebuie să luăm această decizie. Muncim de peste 8 luni pentru ca acest festival să aibă loc la nivelul pe care l-am visat. Am pus suflet, efort şi toate resursele noastre la dispoziţie. Le cerem scuze fanilor pe care i-am dezamăgit“, au transmis organizatorii Spellground.

Festivalul internaţional Spellground-ul se afla la prima ediţie şi era aşteptat cu maximum interes de publicul muzicii bune, pentru că aduce în premieră în România nume grele, ca The Kooks sau Biffy Clyro şi pentru prima oară pe litoral trupe ca Editors, Röyksopp şi multe-multe altele. Trupa norvegiană Röyksopp a anunţat pe pagina sa de Facebook că nu va mai sosi la Spellground: „În urma anulării Festivalului Spellground, concertul nostru din România nu va mai avea loc, din păcate“.

Pe aceeaşi temă:

Spellground Festival, anulat de doliul naţional. Cel mai aşteptat festival de la mare va fi reprogramat pentru 2017

Cum poate România să dea lovitura în turismul cultural mondial. Afacerea cetăţilor antice reconstruite din nimic

Untold 2016: Tiesto laudă România pe Twitter şi îndeamnă străinii să vină într-un loc „incredibil“ din Europa

Ofertă de neratat la Cluj: patru zile de distracţie la cel mai bun festival din Europa care-l readuce în România pe Armin van Buuren


 

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite