Spaţiile de joacă din Constanţa, capcane pentru cei mici. Copil de 2 ani, căzut printre scânduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spatiu de joacă defect in Portul Tomis FOTO CJPC Constanta

Problema spaţiilor de joacă din Constanţa a fost ridicată de reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor încă din luna septembrie a anului trecut. Municipalitatea a preferat să le desfiinţeze pe unele, iar altele au fost izolate cu o bandă, semn că sunt închise.

Marţi, 8 mai, la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a fost depusă o plângere din parte unui părinte referitoare la un accident petrecut în spaţiului de joacă din Portul Tomis. Copilul său, de numai 2 ani, a căzut printre scândurile unui tobogan în timp ce se juca în acel spaţiu.

„Reprezentanţii primăriei, în urma unui dialog telefonic cu aceştia, pretind că stâlpii alb cu roşu precum şi foile de avertisment sunt instalaţi încă din luna decembrie 2017 (semn că spaţiul este închis n.n.)…Totuşi, din imaginile trimise de părintele a cărui copil a căzut printre scânduri reiese cu totul şi cu totul altceva”, spune Horia Constantinescu, şeful CJPC Constanţa. Oamenii care au văzut zilele acestea acel loc spun că foile cu avertismentul şi banda care împrejmuieşte spaţiul de joacă au apărut ieri, după ce primăria a primit o sesizare din partea părintelui.

În luna septembrie 2017, în acelaşi spaţiu de joacă, un copil de 4 ani a căzut printre scândurile structurii unui tobogan. Accidentul a fost minor, iar cel mic nu a necesitat intervenţia medicilor. În urma acestui incident, inspectorii CJPC s-au deplasat la faţa locului pentru constatări şi au decis închiderea temporară a spaţiului de joacă prin lipirea unor afişe conţinând un avertisment.

Zilele trecute, în cartierul CET din Constanţa, tot într-un spaţiu destinat copiilor, în apropierea Şcolii Generale numărul 40, un gard din plasă metalică a căzut peste doi copii de 10, respectiv 11 ani. Cei doi au ajuns la Spitalul Judeţean unde au primit îngrijiri medicale. În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Spatiu de joacă defect in Portul Tomis FOTO CJPC Constanta

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Anchetă la un spaţiu de joacă. Copil de 4 ani căzut printre scândurile unui tobogan


 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite