Şoferii RATC Constanţa, mustraţi de Poliţia Rutieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul tot mai mare al incidentelor rutiere în care sunt implicate autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanţa au determinat conducerea instituţiei să organizeze o întâlnire între şoferi şi reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere.

Întâlnirea a avut loc la sediul RATC, iar şoferilor regiei li s-au reamintit regulile de circulaţie de care trebuie să ţină seama pentru a evita incidentele rutiere, unele dintre el soldate cu victime sau pagube materiale însemnate.

Cel mai recent accident în care a fost implicat un autobuz al regiei de transport s-a petrecut la 6 iulie, la intersecţia străzii Cumpenei cu Bulevardul Aurel Vlaicu şi care s-a soldat cu o victimă. Un tânăr de 29 de ani a murit în urma impactului frontal cu autobuzul regiei, care nu a acordat prioritate. Tot reprezentanţii regiei mai spun că în luna iulie au mai avut loc alte două incidente rutiere produse din vina şoferilor RATC şi care s-au soldat cu pagube materiale semnificative.

Mai multe accidente

O statistică a accidentelor în care au fost implicate autobuzele regiei de transport a fost prezentată şi de Carmen Şerbănescu, reprezentantul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa. „Comparativ cu anul trecut, când au fost înregistrate doar patru accidente cu autobuze, anul acesta, în primele 6 luni, au fost înregistrate 12. Este drept, numai în 4 dintre ele vina  aaparţinut şoferilor RATC“, a declarat Carmen Şerbănescu.

Razie printre şoferi

Seara trecută, poliţia rutieră a organizat o acţiune de verificare în trafic a conducătorilor auto ai regiei. S-a constatat că principalele greşeli pe care le fac în trafic sunt: forţarea culorii verzi a semaforului, vorbesc la telefon în timp ce conduc şi nu păstrează distanţa faţă de vehiculele din faţă. Niciunul dintre şoferii verificaţi cu aparatul etilotest nu consumase băuturi alcoolice.

Reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa spun că astfel de întâlniri vor avea loc şi săptămâna viitoare, iar acţiunile de verificare în trafic a şoferilor RATC vor continua.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite