Slujbă de Înviere la malul Mării Negre. ÎPS Teodosie a adus Lumina Sfântă din larg LIVE VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPS Teodosie
IPS Teodosie

Teodosie a adus, ca de obicei, Sfânta Lumină din largul mării, simbolizând, spune el, lumina credinţei aduse de Apostolul Andrei, cel care este considerat încreştinătorul acestor meleaguri.

UPDATE: ÎPS Teodosie a adus Lumina cu o barcă din largul mării. „Toţi avem nevoie de această Lumină. Ea alungă întunericul şi ne face fii ai Luminii şi ai învierii.

Anul acesta, credincioşii pot ieşi din case în noaptea de Paşte pentru a merge la biserică. Până la ora 5.00 ei sunt liberi să participe la slujbe.

Arhiepiscopul Teodosie adus Lumina Sfântă cu o barcă din largul mării, în jurul orei 23.30. Apoi a mers în procesiune către Catedrala „Sfinţii Petru şi Pavel” din Constanţa unde se oficiază slujba de Înviere. 

Episcopul a chemat cât mai mulţi oameni să participe la ea. El aşteaptă până la 20.000 de credincioşi şi susţine că „este loc” pentru toată lumea şi se pot respecta condiţiile de distanţare.

Primăria municipiului Constanţa anunţă că în perioada 01 mai, ora 22:00 - 02 mai, ora 02:00, vor fi instituite restricţii de circulaţie în zona peninsulară, pe strada Arhiepiscopiei, tronsonul delimitat de strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino şi bulevardul Regina Elisabeta; pe bulevardul Regina Elisabeta, tronsonul cuprins între zona Poarta 1 Port şi Comandamentul Flotei, cu excepţia riveranilor şi a maşinilor de aprovizionare.

„Pentru siguranţa participanţilor la procesiune, spaţiul de desfăşurare a evenimentului va fi delimitat de către organizatori astfel încât să se poate asigura respectarea normelor legale în vigoare pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei. Traseele de afluire şi defluire din perimetrul de desfăşurare a evenimentului vor fi delimitate şi semnalizate corespunzător”, spun reprezentanţii primăriei.

Duminică, 2 mai, în prima zi de Paşti, începând cu ora 12.00, la Catedrala arhiepiscopală, IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulaţie internaţională, simbolizare a universalităţii creştinismului. După slujbă, la ora 13.30, în parcul catedralei, va avea loc tradiţionalul Concert pascal susţinut de Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

Citeşte şi:

Copil de 12 ani, bătut în parc de un bărbat din oraşul constănţean Ovidiu. Individul este cercetat penal

Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu, în control pe litoral: Am găsit multă mizerie VIDEO

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite