Senatul Universităţii Ovidius a votat. Rectorul arestat Dănuţ Tiberius Epure şi prorectorul urmărit penal Gabriela Stanciu sunt demişi
0
Senatul Universităţii Ovidius a votat în şedinţa de miercuri, 11 septembrie, demiterea rectorului arestat Dănuţ Tiberius Epure şi a prorectorului urmărit penal Gabriela Stanciu.
Membrii Senatului au luat această decizie după ce au studiat raportul comisiei de analiză a prejudiciului grav de imagine adus Universităţii Ovidius prin postura în care se află rectorul Dănuţ Tiberius Epure, arestat pentru luare de mită în formă continuată.
Comunicatul de presă al Universităţii Ovidius sună astfel:
„Astăzi, 11 septembrie, întrunit în cadrul unei şedinţe, Senatul Universităţii Ovidius din Constanţa a votat cu 58 de voturi pentru şi o abţinere demiterea prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure din funcţia de rector al universităţii.
De asemenea, Senatul Universităţii „Ovidius” din Constanţa a votat, cu 5 abţineri, demiterea din funcţie a prorectorului prof.univ.dr. Gabriela Stanciu.
Conform procedurilor, decizia Senatului va fi transmisă Ministerului Educaţiei Naţionale, urmând a demara procedurile pentru alegerea unui nou rector al Universităţii“
Carta Universităţii Ovidius prevede că demitererea şi desemnarea rectorului se face în etape.
Art. 90. (1) Rectorul Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, cu titlul didactic de profesor, se desemnează conform Legii nr.1/2011, prin concurs sau prin votul universal, direct şi secret al tuturor cadrelor didactice şi de cercetare cu norma de bază în U.O.C. şi al reprezentanţilor studenţilor din Senatul universitar şi din Consiliile facultăţilor.
(2) Modalitatea de desemnare a rectorului se stabileşte prin referendum organizat la nivel de universitate, conform art. 209 din Legea nr. 1/2011.
(3) Rectorul confirmat de M.E.C.T.S. îşi numeşte prorectorii, conform Anexei 2.
Art. 91. Cadrele didactice şi de cercetare cu funcţii de conducere la orice nivel sunt demise de către organismul care le-a ales/numit din motive bine întemeiate în următoarele cazuri:
a) dacă nu îndeplinesc atribuţiile ce decurg din funcţiile ocupate;
b) dacă se constată neîndeplinirea indicatorilor de performanţă prevăzuţi în contractul de management;
c) dacă încalcă Codul de etică şi deontologie profesională;
d) dacă încalcă regulamentele Universităţii „Ovidius” din Constanţa;
e) dacă pe parcursul mandatului se transferă la altă structură din interiorul universităţii sau din afara acesteia; face excepţie de la aceste prevederi transferul în cadrul altor structuri din UOC a rectorului, prorectorilor, preşedintelui senatului;
f) dacă preiau funcţii de conducere la instituţii de învăţamânt superior, de stat sau privat;
g) dacă încetează contractul de muncă încheiat cu Universitatea „Ovidius“ din Constanţa.
Vă mai recomandăm
Şedinţă de Senat la Universitatea Ovidius
Rectorul arestat Epure, amânat la judecarea cererii de eliberare provizorie