EXCLUSIV Mihai Gîrţu: „Situaţia este delicată. Avem speranţa că la Universitatea Ovidius «cangrena» este vindecabilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Gîrţu s-a luptat pentru funcţia de rector cu Dănuţ Epure FOTO Arhivă personală
Mihai Gîrţu s-a luptat pentru funcţia de rector cu Dănuţ Epure FOTO Arhivă personală

Marele învins la alegerile pentru funcţia de rector, profesorul universitar doctor Mihai Gîrţu, a făcut declaraţii în exclusivitate pentru ziarul Adevărul.

Mihai Gîrţu, principalul contracandidat al lui Dănuţ Epure în cursa pentru funcţia de rector al Universităţii Ovidius, şi-a manifestat încrederea în justiţie. Profesorul se află în concediu în zona montană. 

„Eu cred în justiţie şi consider că trebuie să-i acordăm prezumţia de nevinovăţie rectorului. Sper ca organele abilitate să-şi facă datoria, iar zvonurile care existau despre faptul că la Universitatea Ovidius se ia mită să poată fi risipite.

Dacă se dovedeşte că este într-adevăr vorba despre mită, nu poate fi ceva generalizat. Ne doare când auzim că «Ovidius» este o universitate «cu cangrenă». Avem speranţa că e vindecabilă, că la universitatea noastră nu se ia mită şi că «Ovidius» este o instituţie de învăţământ viabilă“.

Despre cazul unic al rectorului săltat de anchetatori pentru luare de mită, Gîrţu admite că este o „situaţie delicată“ pentru universitate.

„Să trecem cu bine peste acest moment şi să facem ca universitatea să renască. În ultima vreme am simţit că universitatea nu mai merge în direcţia corectă. Acest semnal sper să trezească acum comunitatea universitară. Constanţa are nevoie de o universitate puternică. Este datoria noastră către comunitate, care ne-a investit cu încredere, iar noi trebuie să-i dăm înapoi seriozitate“, a mai spus profesorul.

În cursa pentru rectorat, din februarie 2012, Dănuţ Epure a obţinut funcţia de rector al Universităţii Ovidius cu 390 voturi, iar următorul clasat, Mihai Gîrţu, decanul Facultăţii de Fizică şi Tehnologia Petrolului şi lider al Fundaţiei Mişcarea Populară Constanţa, a adunat 239 voturi. Alegerile au fost puternic contestate de contracandidaţi şi de mediul academic, care au acuzat presiuni inimaginabile, ameninţări, şantaj şi corupţie pentru obţinerea voturilor.

Întrebat dacă va mai candida la alegerile pentru funcţia de rector, Mihai Gîrţu a evitat să răspundă direct: „Vom vedea pe parcurs ce se va întâmpla. Lupta a fost foarte crâncenă în campania pentru rectorat. Nu ascund că am fost dezamăgit, pentru că trebuie să existe o masă critică în universitate care să îşi dorească schimbarea. Ori, în acest moment, ajunşi aici fiind, schimbarea este singura opţiune“.

Vă mai recomandăm

Universitatea Ovidius, de la categoria A la DNA. Elanul unei instituţii în plină afirmare a fost retezat de arestarea rectorului pentru luare de mită

EXCLUSIV Eden Mamut: „Cu un rector arestat pentru asemenea practici, Senatul Universităţii Ovidius trebuie să-şi dea demisia“

Rectorul Universităţii Ovidius, Dănuţ Epure, arestat pentru 29 zile

Rectorul prins cu şpagă, Dănuţ Tiberius Epure, suspendat din funcţia de vicepreşedinte al CNR

FOTO Scandal de corupţie la vârful Universităţii Ovidius. Rectorul Dănuţ Epure, reţinut de DNA pentru trei infracţiuni de luare de mită

UPDATE FOTO Rectorul Universităţii Ovidius, reţinut de DNA pentru 24 ore. Dănuţ Tiberius Epure este acuzat că a primit 5000 de euro şpagă

Rezultatul alegerilor de la „Ovidius”. Cine este noul rector al celei mai mari universităţi din Dobrogea

Dănuţ Tiberius Epure, confirmat în funcţia de rector al Universităţii „Ovidius“

Cine sunt prorectorii Universităţii „Ovidius“ Constanţa

Lansare oficială la „Ovidius“: Mihai Gîrţu candidează la funcţia de rector al celei mai importante universităţi dobrogene

Cine candidează pentru funcţia de rector al celei mai mari universităţi din Dobrogea

Astăzi este ales rectorul celei mai mari universităţi din Dobrogea! Care sunt mesajele candidaţilor

Alegeri la Universitatea „Ovidius”. Ce aşteaptă electorii de la viitorul rector FOTO

Dan Puric vine la Constanţa pentru a susţine o conferinţă la Universitatea Ovidius

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite