Şedinţă de Senat la Universitatea Ovidius

0
0
Universitatea Ovidius din Constanţa FOTO Adevărul Constanţa
Universitatea Ovidius din Constanţa FOTO Adevărul Constanţa

Universitarii s-au reunit marţi, 10 septembrie, în şedinţă de Senat, în care urmează să se dezbată „chestiuni tehnice“, după cum au precizat reprezentanţi oficiali ai instituţiei. Printre acestea s-ar putea afla şi demiterea rectorului arestat Dănuţ Tiberius Epure.

În plină anchetă a Corpului de Control al Ministerului Educaţiei Naţionale, universitarii de la Ovidius Constanţa îşi desfăşoară şedinţa de Senat. Experţii MEN au venit luni, 9 septembrie, la Constanţa, pentru a ancheta scandalul de corupţie care a afectat cea mai mare instituţie de învăţământ superior din sud-estul României.

Rectorul Dănuţ Tiberius Epure a fost arestat, iar prorectorul Gabriela Stanciu este urmărită penal pentru luare de mită. Cei doi vindeau subiectele de la Admitere.

La 6 septembrie, la precedenta şedinţă de Senat, prorectorul Ion Bordeianu a fost numit ordonator de credite, în locul Gabrielei Stanciu. „Nu există un termen anume pe care să se fi făcut această numire. Decizia este valabikă până la o nouă alegere“, au precizat reprezentanţii oficiali ai universităţii. La şedinţă, prorectorul Teodosie Petrescu revenea asupra demisiei din funcţie.

La 9 septembrie a avut loc prima şedinţă a Consiliului de Administraţie condusă de Bordeianu, care ocupă interimar această funcţie tehnică. La şedinţă au fost discutate probleme ce vizează cea de-a doua sesiune de admitere şi cazarea studenţilor pentru anul universitar 2013 – 2014.

Totodată universitarii au mai luat o decizie importantă: stoparea investiţiilor. Conducerea a hotărât să acorde prioritate doar pregătirii căminelor şi a sălilor de curs pentru debutul anului universitar.

Membrii din conducerea decapitată a Universităţii Ovidius au ţinut să repete un anunţ: „Consiliul de Administraţie al Universităţii Ovidius din Constanţa, la fel ca şi Senatul, se desolidarizează de actele de corupţie ce planează asupra instituţiei în ultima perioadă“. Ei vor transmite chiar şi o scrisoare în acest sens către Ministerul Educaţiei Naţionale.

Vă mai recomandăm

A picat şi nr. 2 din Universitatea Ovidius. Restul conducerii începe să se dezică. Ministerul Educaţiei trimite Corpul de Control la Constanţa

Prorectorul Universităţii Ovidius, Gabriela Stanciu, urmărit penal pentru luare de mită. Şpaga a fost de 1.500 euro

Universitatea Ovidius, de la categoria A la DNA. Elanul unei instituţii în plină afirmare a fost retezat de arestarea rectorului pentru luare de mită

EXCLUSIV Eden Mamut: „Cu un rector arestat pentru asemenea practici, Senatul Universităţii Ovidius trebuie să-şi dea demisia“

EXCLUSIV Mihai Gîrţu: „Situaţia este delicată. Avem speranţa că la Universitatea Ovidius «cangrena» este vindecabilă“

Constanţa


Ultimele știri
Cele mai citite