Secţie de votare deschisă pentru cetăţenii din Republica Moldova în municipiul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri Republica Moldova
Alegeri Republica Moldova

Duminică, 11 iulie 2021, vor avea loc în Republica Moldova alegeri parlamentare anticipate. În municipiul Constanţa va fi deschisă o secţie de votare.

Pentru ca cetăţenii Republicii Moldova care se află peste hotare să îşi poată exercita dreptul de vot la acest scrutin, au fost deschise 150 de secţii de votare în afara Republicii Moldova, dintre care 12 pe teritoriul României.

În municipiul Constanţa, cetăţenii Republicii Moldova cu drept de vot îşi pot exercita dreptul de a vota la Secţia de votare nr. 120 din Circumscripţia electorală 38 (străinătate), care va fi deschisă în municipiul Constanţa, la Universitatea ”Ovidius”, adresa Bulevardul Mamaia, nr. 124.

Secţia de votare va funcţiona duminică, 11 iulie a.c., în intervalul de timp 07.00 – 21.00.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în România, exercitarea dreptului de vot este posibilă în baza următoarelor acte:

- paşaportul cetăţeanului Republicii Moldova, inclusiv cu termenul de valabilitate expirat;

- buletinul de identitate cu fişa de însoţire, valabil în ziua votului;

- livretul de marinar.

Autorităţile Republicii Moldova subliniază că alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 sunt organizate în condiţii specifice pandemiei provocate de virusul COVID-19, însă recomandă participarea la vot, precizând că au fost adoptate toate măsurile necesare privind exercitarea votului în condiţii de siguranţă.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova invită cetăţenii care se află în străinătate să participe la alegerile parlamentare anticipate în cadrul secţiilor de votare constituite peste hotare, subliniind că votul acestora contează pentru viitorul Republicii Moldova.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene actualizează permanent informaţiile utile privind votul în străinătate, la linkul https://bit.ly/3giKNHt

Autorităţile recomandă informarea din surse demne şi oficiale: www.cec.md sau www.mfa.gov.md. Mai multe detalii privind organizarea şi desfăşurarea scrutinului pot fi obţinute pe site-ul Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova,  https://a.cec.md/ro.

Lista ambasadelor Republicii Moldova în străinătate şi coordonatele de contact poate fi consultată în compartimentul „Misiuni diplomatice şi oficii consulare ale Republicii Moldova” pe site-ul MAEIE: https://bit.ly/3gkuIkI.

Lista secţiilor de votare din străinătate poate fi consultată la linkul  https://mfa.gov.md/ro/content/alegerile-parlamentare-anticipate-din-11-iulie-2021.

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova transmite că cetăţenii cu drept de vot ai Republicii Moldova care se vor afla peste hotare în ziua alegerilor pot utiliza aplicaţia diaspora.cec.md pentru a afla care sunt trei cele mai apropiate secţii de votare faţă de locaţia utilizatorului. Această platformă oferă informaţii din prima sursă despre adresele secţiilor de votare, distanţa faţă de acestea şi cât de aglomerate sunt secţiile respective la ora interogării platformei.

Citeşte şi:

Vlad Filat cheamă cetăţenii să voteze PAS: Pericolul ca Dodon, Voronin, Şor, Usatîi să facă majoritatea în Parlament este unul extrem de mare

Orban, mesaj înaintea alegerilor din Rep. Moldova: Sunt alături de PAS pentru că este o garanţie că viziunea preşedintelui Maia Sandu va fi implementată

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite