Secretar de stat din MEN: „Acel film despre avort nu trebuia vizionat la ora de religie. Să încetăm cu abordarea dură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat Gabriel Ispas din Ministerul Educaţiei şi Cercetării Naţionale a recomandat profesorilor mai multă prudenţă în difuzarea imaginilor care pot afecta elevii, criticând incidentul din Vaslui, unde un licean a leşinat când a văzut filmul explicit despre industria avorturilor şi efectuarea unui chiuretaj.

Secretarul de stat Gabriel Ispas din Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a recomandat profesorilor mai multă prudenţă în difuzarea imaginilor care pot afecta elevii, aşa cum s-a întâmplat la o şcoală din Vaslui, unde profesorul de religie a difuzat la clasă un filmuleţ preluat de pe canalul Youtube, care arăta efectele avorturilor. Unui elev de 17 ani i s-a făcut rău după ce a văzut cum este efectuat un chiuretaj.

„Nu toţi elevii din România vor să fie chirurgi şi pot suporta imagini care pot să fie foarte directe, de aceea recomand profesorilor mai multă prudenţă la ore. Personal cred că nu trebuia să fie vizionat acel film la oră. Trebuie să fim puţin mai atenţi cu ce tip de mesaje dăm elevilor, ce tip de informaţii dăm“, a declarat Gabriel Ispas, prezent joi la Constanţa, la Conferinţa naţională „Rolul administraţiei locale în reformarea învăţământului românesc“ organizată de Asociaţia Elevilor din Constanţa.

Secretarul de stat consideră că nu era treaba profesorului de religie să aibă astfel de discuţii cu elevii. „Chiar dacă eu cred că este important ca elevii să aibă noţiuni despre religia lor, trebuie să încetăm să avem o abordare dură. Un profesor de religie nu se poate transforma într-o dimineaţă într-un psiholog sau un pedagog şi nici măcar în consilier şcolar. Tendinţa asta de exagerare ne face foarte mult rău, a fost de părere Gabriel Ispas.

Incidentul de la Liceul Emil Racoviţă din Vaslui a avut loc miercuri, la o clasă a XI-a. Inspectoratul Şcolar Vaslui a demarat o anchetă în cazul profesorului de religie Gabriel Vrânceanu.

Pe aceeaşi temă:

Un elev de liceu a leşinat în timpul orei de religie. Profesorul prezenta un film explicit despre „industria avorturilor“

Femeie condamnată la muncă neplătită în biserică. Judecătorii au pedepsit-o astfel pentru că a mituit un medic ginecolog

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite