Rugăciuni în toate bisericile româneşti din Australia. „De 85 de ani nu a mai fost aşa ceva”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiile au mistuit multe localităţi din Australia                    FOTO: Vasile Prunduş
Incendiile au mistuit multe localităţi din Australia                    FOTO: Vasile Prunduş

În toate parohiile ortodoxe române din Australia preoţii fac rugăciuni pentru ca Dumnezeu să se milostivească pentru această ţară. Iniţiativa aparţine Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei.

În 12 parohii ortodoxe române din Australia au fost făcute rugăciuni duminică, 5 ianuarie, pentru ca „Dumnezeu să se milostivească pentru această ţară”.

Părintele Vasile Prunduş, protopop de Australiei, în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei şi Noii Zeelande (care aparţine de Biserica Ortodoxă Română), a declarat pentru „Adevărul” că rugăciunile vor continua şi duminica viitoare. Iniţiaţiva aparţine episcopului Mihail, al Australiei şi Noii Zeelande.

„Specialiştii de aici spun că sunt cele mai mari incendii de 85 de ani încoace din Australia. În fiecare vară, aici, sunt incendii, dar acum este ceva total ieşit din comun. Zilele trecute a plouat puţin în zona Melbourne şi câteva ore în Sydney”, explică părintele.

În Australia, în acest moment este vară, un anotimp care ţine până spre finalul lunii februarie, de aceea temperaturile pe timp de zi ajung să depăşească 45 de grade Celsius, cum a fost cazul oraşului Sydney.

„Este o ceaţă densă, cauzată de fum, este ca într-o zi de toamnă, în România, când ceaţa apare la primele ore ale dimineţii. aerul este greu respirabil”, mai spune preotul care trăieşte în Melbourne, un oraş în preajma căruia au ajuns flăcările dar au fost stinse de către pompieri.

Oamenii respectă regulile impuse de autorităţi, spune preotul, de aceea nu se poate vorbi la această oră de panică în rândul populaţiei, mai ales că masile oraşe sunt ferite de ameninţarea flăcărilor.

Incendii Australia FOTO Vasile Prunduş

În toate cele 12 parohii ortodoxe din Australia, care aparţin de BOR, se strâng bani pentru a fi donaţi în contul serviciului de pompieri din această ţară.

În Australia trăiesc aproximativ 15.000 de români, spune părintele.

Pe aceeaşi temă:

Fumul de la incendiile din Australia a ajuns până în Brazilia

24 de persoane puse sub acuzare în Australia pentru incendiere

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite