Roxana Ciuhulescu, la apă cu scafandrii de luptă ai Marinei. Vedeta s-a antrenat cu profesioniştii în tehnica desantului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Ciuhulescu, la antrenament cu scafandrii Marinei FOTO MApN - Florin Popoacă
Roxana Ciuhulescu, la antrenament cu scafandrii Marinei FOTO MApN - Florin Popoacă

Roxana Ciuhulescu a luat parte vineri, 26 iulie, în Portul Constanţa, la un antrenament al Forţelor Navale. Tehnic vorbind, vedeta a participat, alături de scafandrii de luptă din Forţele Navale, la unul dintre antrenamentele privind „metodele de inserţie în raionul de activitate“ cu ajutorul elicopterului.

Împreună cu scafandrii de luptă, Roxana Ciuhulescu a efectuat câteva procedee cum ar fi: fast rope (coborâre liberă pe funie din elicopter pe sol), rapel (coborâre controlată pe coardă din elicopter pe sol) şi salt liber în mare de la diferite înălţimi, cu elicopterul în mişcare.

Aceste antrenamente fac parte din pregătirea curentă a scafandrilor militari, iar Roxana a fost prima persoană civilă care le-a executat alături de ei.

Exerciţii similare vor putea fi văzute la 15 august, de Ziua Marinei Române, în porturile Constanţa şi Mangalia, unde scafandrii de luptă vor face demonstraţii ale misiunilor pe care le execută.

Militarii participanţi au experienţă vastă în teatrele de operaţii (Afganistan, Iraq, Africa, Kosovo, Golful Persic), fiind certificaţi NATO.

Pentru Roxana nu este prima experienţă alături de militari. În anul 2012 a fost prima femeie civil din România care a zburat cu un avion supersonic de tip MiG 21 LanceR.

Roxana Ciuhulescu face antrenament cu scafandrii Marinei

foto MApN - Florin Popoacă

O lună mai târziu a mers în vizita de documentare în teatrul de operaţii Afganistan, iar în luna mai 2013, Roxana Ciuhulescu a făcut scufundări reale în Marea Neagră, în operaţiunea de lansare la apă a plachetelor, din cadrul concursului Romanian Diving Awards 2013, unde este şi membru în juriu.

Vă mai recomandăm

FOTO Scufundări gratuite la Marea Neagră, cu scafandri profesionişti. Meditaţiile subacvatice se fac în Portul Tomis

Începe Romanian Diving Award, concursul scafandrilor

ConstanţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite