Remus Cernea vrea reducerea pragului electoral la europarlamentare - de la 5% la 3,125%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Remus Cernea, deputatul de Constanţa din partea Partidului Verde FOTO Sînziana Ionescu
Remus Cernea, deputatul de Constanţa din partea Partidului Verde FOTO Sînziana Ionescu

Deputatul de Constanţa va propune Parlamentului României reducerea pragului electoral pentru alegerile europarlamentare - de la 5% la 3,125%. Procentul nu este ales întâmplător: reprezintă coeficientul electoral, adică acel procentaj minim de voturi necesare pentru un mandat de europarlamentar.

„De ce 5%, care este un procent arbitrar stabilit? Aşa s-ar da o şansă şi unor partide mici, cum este Partidul Verzilor. Alte ţări, cum ar fi Olanda, au adoptat deja procentul“, a spus Remus Cernea.

El propune procentul de 3,125%, care reprezintă coeficientul electoral, adică acel procentaj minim de voturi necesare pentru un mandat de europarlamentar.

România are 32 locuri pentru Parlamentul European, iar partidul lui Remus Cernea speră să obţină două mandate.

Liderul Cernea va candida şi el, dar pe loc neeligibil, pentru a lăsa şi altor colegi ocazia de afirmare. Grupul Verzilor este al patrulea din Parlamentul European, fiind format din 57 membri.

Remus Cernea a făcut această declaraţie la conferinţa de presă susţinută vineri, 17 mai, la cabinetul său parlamentar din Constanţa. El a mai dezvăluit, în premieră, care sunt propunerile sale, 6 la număr, pentru modificarea Constituţiei.

Vă mai recomandăm

„Sextetul“ lui Remus Cernea. Cele 6 propuneri ale Parlamentarului Verde pentru modificarea Constituţiei

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite