RADET Constanţa a găsit explicaţia pentru facturile mari la întreţinere: „Luna decembrie a avut 40 zile”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RADET Constanţa a inventat luna cu 40 zile. FOTO Arhiva Adevărul
RADET Constanţa a inventat luna cu 40 zile. FOTO Arhiva Adevărul

RADET Constanţa a inventat luna cu 40 zile. Constănţenii au fost şocaţi de facturile uriaşe la întreţinere pentru luna decembrie 2013. După câteva zile de nemulţumiri la adresa Administratorilror şi a Primăriei Constanţa, RADER a trimis astăzi explicaţii cu privire la creşterile din acest an.

Gigacaloria de la Constanţa este printre cele mai scumpe din ţară. Cu toate că temperaturile din luna decembrie au fost de peste 11 grade celsius, oamenii s-au trezit cu facturi mai mari. Întreţinerea în cartierul Tomis Nord la un apartament de 4 camere a ajuns, de exemplu, la 1300 lei pentru patru persoane. În cartierul Inel 1, un apartament cu patru camere locuit de două persoane a primit o factură de aproape 1000 lei - cu 10% mai mult decât anul trecut. 

Nici în Tomis 2 nu sunt facturi mai mici. Locatarul unei garsoniere din zona Victoria are de plătit aproape 500 lei pentru luna decembrie 2013. 

Explicaţia este simplă. Primăria Constanţa nu vrea să ofere subvenţii pentru toată populaţia, aşa că gigacaloria este plătită la preţul întreg de toţi cei care au venituri de peste 1500 lei/membru de familie. 

RADET Constanţa vrea să-i liniştească pe constănţeni şi le spune, printr-un comunicat de presă, că factura pe luna decembrie a fost mai mare pentru că s-a calculat pentru 40 zile. 

"În aceste zile, RADET Constanţa a emis facturile aferente lunii decembrie 2013 iar constănţenii trebuie să ştie că valoarea acestora este dată de cantitatea de energie termică înregistrată de aparatul de măsură la care s-a adăugat o estimare a consumului de la data ultimei citiri până la sfârşitul anului, respectiv 31 decembrie 2013. Astfel, factura lunii decembrie 2013 reprezintă un consum corespunzător unui număr mai mare de zile de consum, respectiv între 38 şi 40 de zile", spune Liliana Enache, purtător de cuvânt RADET Constanţa. 

Reprezentanţii Regiei de Distribuţie a Energiei Termice Constanţa susţin că această măsura a fost luată pentru a se putea ănchide bugetar anul 2013 şi că regularizarea se va face în luna ianuarie. Asta ar putea să însemne că factura următoarea va fi mai mică. 


Vă mai recomandăm:

Caloriferele RADET, la concurenţă cu vremea caldă de afară

Gigacaloria rămâne la preţul de 358,54 lei. Plafoanele de acordare a ajutoarelor de încălzire sunt neschimbate

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite