Profiler-ul Liviu Chesnoiu despre Bogdan Mitu: „A luat-o în mormânt ca faraonii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colonelul în rezervă Liviu Chesnoiu a lucrat timp de 20 de ani la poligraful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, timp în care a testat infractori de toate tipurile.

Opinia sa despre acest caz ar putea aduce explicaţii ale acestui caz bizar şi tragic în acelaşi timp.

Constanţa: Medicii legişti spun că Bogdan Mitu a avut o moarte violentă

„Dacă a făcut aşa ceva înseamnă că avea probleme psihice grave. „Nu era credincios, era un fariseu. Degeaba colecţiona cruci, cruciuliţe şi icoane peste tot. Sub masca credinţei se ascund probleme psihice, nu cred că un om credincios ar putea să omoare“, a afirmat Chesnoiu despre Bogdan Mitu. „I-a dominat pe toţi: pe Gabriela şi pe Giani. E un caz tipic de om care a făcut totul pentru a deţine acest control. Şi-a dat seama că îşi scapă soţia de sub control. Atunci când nu a putut să o mai domine pe Gabriela, a luat-o cu el în mormânt, ca faraonii. Gelozia este o boală, iar el nu a suportat ca femeia să se emancipeze“, crede colonelul în rezervă.

Martorul care a găsit cadavrul lui Bogdan Mitu: „Am ezitat să sun la 112"

Părerea sa despre deznodământul acestei tragedii este de asemenea edificatoare. „Bogdan nu este un sinucigaş, este un criminal. Dacă şi-a pus capăt zilelor după ce a ucis este pentru că nu a vrut să se predea, nu suporta să plătească pentru fapta lui, era prea greu“, a mai spus profiler-ul.

Măcel la Cernavodă: cronologia unei tragedii

„Era o copilă prostuţă“

Viaţa şi moartea Gabrielei Mitu au fost ţinute sub control până în ultima clipă. „Era o copilă prostuţă. A deformat-o cum a vrut el, i-a spălat creierul. Poate că l-a iubit şi de aceea a rămas acolo. Probabil şi de gura părinţilor a vrut să scape de el pentru că din informaţiile care au ieşit la iveală, în ultimele zile voia să scape de el. Se trezise“, spune Liviu Chesnoiu.

Crimă pasională la Cernavodă: s-a înecat cu ea în braţe, în Dunăre. Un copil a văzut scena (UPDATE) VIDEO

La limita inteligenţei

Giani, cel care îşi asumă două dintre crime, este doar un executant. „Este  o coadă de topor. El practic nu avea nimic de împărţit cu victimele. Problema era între Mitu şi socrii săi. A recunoscut pentru că avea crimele pe suflet şi pentru că dacă nu ar fi vorbit ar fi explodat. Sunt faptele lui, sunt convins că anchetatorii au probe, nu poate da înapoi“, spune Liviu Chesnoiu.

Întregul grup al protagoniştilor acestei tragedii se încadrează la un nivel de inteligenţă inferioară. „Mediul te deformează şi sunt convins că dacă le-am fi făcut un test de inteligenţă ar fi ieşit un coeficient sub medie“, a mai adăugat colonelul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite