Probleme grave descoperite la un restaurant din Costinești. La ce riscuri se expun turiștii VIDEO

0
Publicat:

Un restaurant din Costinești riscă să fie închis până la șase luni de inspectorii ANPC. Aceștia au constatat mai multe deficiențe.

FOTO: ANPC
FOTO: ANPC

Controlul a fost realizat la restaurantul Pofta Pescarului din stațiunea Costinești. Conform inspectorilor ANPC, aici s-au găsit mai multe probleme. 

În zona barului, agentul economic utiliza un recipient pentru depozitarea deșeurilor menajere fără capac de protectie. De asemenea, folosea un agregat frigorific cu acumulări masive de gheață și impurități (neigienizat), iar congelatorul în care se depozita înghețata depozita și insecte moarte.

În zona blocului alimentar, inspecotii ANPC au descoperit agregate frigorifice cu chedere deteriorate și neigienizate (prezentau acumulări de impurități, resturi alimentare și mucegai); aragazul neigienizat, cu acumulări de resturi alimentare arse; hote neigienizate cu acumulări masive de grăsime arsă, lichidul scurgându-se deasupra grill-ului; utilizarea de vase pentru gătit și ustensile cu grad avansat de uzură și neigienizate.

Camerele de frig ale restaurantului, unde erau depozitate materii prime și preparate alimentare finite, erau neigienizate, chedere rupte (cu acumulari de impuritati), pereții cu vopseaua exfoliată, paviment neigienizat. De asemenea, din acestea lipseau graficul de monitorizare a temperaturii, iar recipientele de depozitare a deșeurilor menajere erau fără capace de protecție.

„Produse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum, produse alimentare aflate în afara datei limita de consum”, spun comisarii că s-ar mai fi identificat la același restaurant.

Nu în ultimul rând, s-a identificat un container în care erau depozitate produse congelate (pește, fructe de mare) fără a detine elemente de identificare din care să rezulte proveniența, denumirea produsului, data producției și data limita de consum.

În consecință, agentul economic a fost amendat cu 20.000 de lei, 161 de kilograme de alimente au fost oprite de la comercializare, iar comisarii au propus închiderea unității pentru o perioadă de cel mult șase luni. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite