Mazăre: „Lăsaţi turiştii să vină la mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Litoralul, locul unde nu te plictiseşti FOTO Adevărul Constanţa
Litoralul, locul unde nu te plictiseşti FOTO Adevărul Constanţa

Într-o nouă raportare, neoficială, litoralul a adunat în weekend circa 170.000 turişti, dublu faţă de capacitatea sa de cazare. „E ok să fie turişti la negru“, spune primarul Mazăre.

O estimare făcută de reprezentanţi ai unor asociaţii patronale din turism şi publicată de Agerpres arăta că în staţiunile de la Marea Neagră s-au găsit în aceste zile circa 170.000 turişti. Dintre aceştia, 7.500 erau cetăţeni străini. Litoralul are o capacitate de cazare de 85.000 locuri, adică la jumătate faţă de raportarea neoficială.

Ultima statistică a fost făcută în luna iulie de Poliţia Constanţa şi a stârnit aprigi comentarii, mai ales că Mamaia era întrecută de Costineşti ca număr de turişti. La acel bilanţ, Poliţia consemna că în ziua de 20 iulie, pe litoral fuseseră înregistraţi 131.000 turişti, dintre care 43.700 - la Costineşti, iar 33.535 - la Mamaia.

Comunicatul Poliţiei a fost primit cu scepticism de investitorii din turism, printre care s-a aflat şi Radu Mazăre, primarul Constanţei.

„Nu poate nimeni să spună câţi turişti sunt într-o staţiune sau în alta. Sunt foarte mulţi turişti care stau în gazdă, cazaţi la privaţi şi care nu sunt raportaţi la Poliţie. Cu cât sunt mai mulţi turişti, cu atât mai bine.

Iar luna august va fi şi mai plină de turişti, pentru că obiceiul românilor s-a schimbat, iar ei vin la mare mai degrabă în august decât în iulie. Aşa este şi afară“, a afirmat Mazăre la finele săptămânii trecute.

Primarul s-a declarat de acord cu practica atragerii turiştilor prin fluturarea cheilor pe marginea drumului, aşa cum procedează localnicii toată vara. „Concurenţa ilegală“ reclamată de patronii de hoteluri şi de agenţii de turism este agreată de Mazăre atâta vreme cât aduce un venit, chiar ilicit, constănţenii de rând care oferă găzduire sezoniştilor.

„Eu îi las pe constănţeni să ofere cazare turiştilor. Unii pleacă din apartamentele lor şi le închiriază pe perioada verii. Ceea ce este foarte bine. Da, sunt venituri neînregistrate, dar sunt venituri pentru constănţeni“, şi-a clarificat Mazăre poziţia.

Vara poate continua astfel, în linişte pentru localnici, ca şi pentru turişti. Vremea este foarte bună de plajă, cu temperaturi în jur de 30 grade Celsius. Apa mării este uşor tulburată de apariţia algelor la ţărm, favorizată de caniculă.

Pe litoral sunt valabile acum, în plin sezon, tot felul de oferte avantajoase. Promoţia este valabilă pentru sejururi mai mari de 5 nopţi: plăteşti pentru o persoană şi stai două persoane, sau primeşti o noapte gratuită, sau plăteşti un tarif redus, ca de extrasezon.   
 

Vă mai recomandăm

FOTO VIDEO Radu Mazăre, cu puşca pe umăr la Mamaia. A defilat costumat în Indiana Jones la prezentarea lui Botezatu

Localnicii din Costineşti bat fiţele din Mamaia. De ce se îngrămădesc turiştii în Staţiunea Tineretului

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite